КАЧАМАК РАДИКАЛНО ЧИСТИ ВАША ЦРИЈЕВА :: Semberija INFO ::

 

КАЧАМАК РАДИКАЛНО ЧИСТИ ВАША ЦРИЈЕВА


За најбољи резултат, нека вам овај качамак буде замјена за хљеб, макар 10 дана до двије недјеље.

Домаћи кукурузни качамак је фантастична храна за здравље и чишћење цријева. Ако се спреми како треба и са, након неког времена редовне употребе, очистиће вам темељно цријева и регулисаће вам столицу.

Умјесто паленте, купите интегрално кукурузно брашно, најбоље мљевено на воденици. И најбоље је да је у питању сорта кукуруза која нема висок гликемијски индекс. Уз то ће вам требати и 100 гр сирове голице, сунцокрета, лана и сировог сусама. Помијешајте сјеменке и чувајте у тегли.

За овај посебан качамак требаће вам још и мекиње од спелте, мало соли и мало воде.

Посољену воду ставите да прокључа, а за то вријеме у чинији помијешајте 4 до 6 кашика кукурузног брашна и једну пуну кашику мекиња од спелте. Додајте мало хладне воде и умијешајте тако да добијете житку масу, да се изгубе громуљице брашна.

Кад вода проври, додајте размућено брашно у воду и мијешајте. Тако ћете добити паленту без громуљица. Смањите ватру и оставите да се још мало кува, уз стално мијешање.

Пробиотици су кључни дио исхране: Спречавају рак и друге болести цријева, а највише их има у овим намирницама! Пред крај додајте 2 кашике мјешавине сјеменки, промијешајте и додајте по потреби још мало сувог кукурузног брашна да качамак добије на густини.

Кувани качамак оставите да се мало охлади. Ако имате проблем са шећером у крви или сте гојазни, качамак једите кад се потпуно охлади, јер ће се скроб тада претворити у резистентни и неће подизати инзулин у крви. У супротном једите топао качамак, али избјегавајте да га једете кад је баш врућ.

Уз кукурузни качамак као додатак одлично иде павлака, јогурт, домаћа паштета, ајвар, кајгана, салате, сва варива.
За регулисање столице и чишћење цријева, нека вам овај качамак буде замјена за хљеб макар 10 дана, до двије недјеље. Бићете изненађени његовим сјајним ефектом!