Ово је листа аутомобила који се најмање кваре :: Semberija INFO ::

 

Ово је листа аутомобила који се најмање кваре


Извор: Глас Српске

​Њемачка стручна аутомото организација "ТУВ" сваке године спроведе више од десет милиона техничких прегледа и све то обједини у свој извјештај.


У извјештају за 2023. годину просјечна старост возног парка достигла је нови максимум у Њемачкој и износи 10 година. Као резултат тога, старија возила постају све важнија за сигурност на путевима.

Прије него што дамо најзанимљивије податке које је донијело истраживање, напомињемо да је у урачунавању процента кварова узета у обзир и пређена километража.

Када се погледају возила која су стара три и пет година, али и укупно, апсолутни побједник је VW Голф Спортсван.

У питању је аутомобил који се производио до краја 2020. године и који има најмању стопу грешака и кварова (до три године стар модел има 2% грешака, а модел стар до пет година има 4,3% грешака у просјеку).

Слиједе VW Т-Roc и T-Cross код возила старих до пет година, а код оних возила која су стара до седам година, доминира Мазда CX-3 (6,5% грешака).

Према статистичкој процјени свих главних прегледа од јула 2022. до јуна 2023. године, Мерцедес Б-класе након девет година постиже најбољи резултат (10,5%), а од малих аутомобила посебно се истиче Хонда Jazz, која се до седам година старости квари у 8,4% случајева.

На дну је један модел престигао претпосљедњу Дацију Логан - у питању је Тесла Модел 3 који већ након трогодишње експлоатације има 14,7% грешака, док са каснијим годиштима не бриљирају BMW X5, Сеат Алхамбра, Dacia Dokker и Renault Twingo.