Ко наручи Феррари данас, добиће свој примјерак 2026. :: Semberija INFO ::

 

Ко наручи Феррари данас, добиће свој примјерак 2026.


У Маранелу имају довољно поруџбина да буду запослени бар наредне двије године.

Купци који могу себи да приуште нови аутомобил са значком пропетог коња мораће да буду стрпљиви. У разговору са новинарима након објављивања пословних резултата у трец́ем кварталу, извршни директор Феррарија је рекао да су књиге наруџби веома добро попуњене.

Бенедето Виња је напоменуо да је потражња толико велика да италијанска егзотична марка има довољно поруџбина да покрије целу 2025. То заправо значи да да нове поруџбине нец́е бити реализоване пре 2026. године.

Година која је на измаку до сада је била сјајна за Феррари с обзиром на то да су испоруке закључно са септембром порасле за 524 возила на 10.418 аутомобила, што представља повец́ање од 5,3 одсто у поређењу са првих девет месеци 2022.

То је импресивно достигнуц́е узимајуц́и у обзир да је Пуросангуе још увек био у раној фази продаје, тако да производња овог кросовера није достигла пун капацитет. Треба напоменути и да ц́е производња овог модела бити ограничена на највише 20 процената укупне годишње производње.

Као освежење, хибриди су у трећам кварталу 2023. надмашили по продаји аутомобиле које искључиво покреће бензински мотор, и то по први пут у историји Феррарија. Између јула и септембра, 51,3 одсто од 3.459 испоручених возила имало је електрификован погон.

То се догодило упркос чињеници да је у понуди Феррарија било седам бензинских модела и само четири хибрида.
Говорец́и о електрификацији, Виња је потврдио да је први Феррари ЕВ у плану за четврто тромјесечје 2025. Занимљиво је да је директор рекао да развојни тим иде испред рока "за неке процесе".

У међувремену, нова фабрика предвиђена посебно за хибридне и чисто електричне моделе биц́е оперативна код куц́е у Маранелу у јуну 2024. До 2030. године, Феррари предвиђа да ц́е 40 одсто његове годишње продаје представљати хибриди, 40 одсто електрична возила, а преосталих 20 одсто аутомобили са искључиво бензинским мотором.

Иако се чини да се аутомобили са погоном на бензин суочавају са постепеним укидањем, Виња је рекао да би увођење синтетичких горива могло да продужи животни век Феррарија са СУС мотором.

(Б92)