Симптом који може бити знак недостатка протеина :: Semberija INFO ::

 

Симптом који може бити знак недостатка протеина


Извор: Б92 / Независне

Нутриционисти објашњавају како је довољан унос протеина изузетно важан за цјелокупно здравље нашег тијела. Такође, ако га немамо довољно, то може довести до одређених здравствених проблема, од којих многи нису нимало безопасни, али могу довести до озбиљних компликација.

Управо због тога је важно на вријеме препознати недостатак протеина у нашем организму како бисмо спријечили нежељене посљедице. Али како знати да уносимо недовољне количине протеина?

Један од првих симптома који то указује је видљив на кожи главе, а ради се о изненадном или појачаном опадању косе. Како објашњавају стручњаци, необјашњиви губитак косе је један од најчешћих знакова упозорења.

Ако особа примјети да му се коса проређује, могуће је да му на тај начин тијело каже да му недостаје протеина. Колаген је најзаступљенији протеин у тијелу, неопходан за нашу косу, кожу, нокте, зглобове и кости. Како старимо, полако га губимо, што је нормално. Али ако особа примјети драстичан губитак косе, разлог томе обично није старење, већ недостатак протеина у исхрани.