Пица са киселим краставцима подијелила твитераше :: Semberija INFO ::

 

Пица са киселим краставцима подијелила твитераше


Интернационални ланци пицерија који су 80-их година прошлог вијека дошли на јапанско тржиште морали су се прилагодити јединственим укусима тамошњих потрошача, али и локализовати састојке које стављају на своје производе.

Уз понуду класичних окуса који се једу и у остатку свијета, на јапанском тржишту могу се наћи занимљиве гастрономске комбинације попут пице с мајонезом, горком дињом, осушеним рибљим пахуљицама, алгама и мисо пастом.

Ових дана сви причају о пици с киселим краставцима. Ланац Доминос у Јапану нуди пицу прекривену с чак 600 грама киселих краставаца ароматизираних копром. Краставци су врло хрскави те у потпуности прекривају површину пице.

Пица има танко тијесто и обима је 40 центиметара. На њој нема умака од парадајза већ се преко киселих краставаца ставља крему на бази сира цамамберт за коју произвођачи тврде да представља савршену равнотежу киселости остатка пице.

Иако је пица од киселих краставаца постала велики хит у Јапану, подијелила је остатак свијета. На Тwиттеру се страствено расправља о њој.

"Тотално желим пробати ову пиву," коментаришу једни, док су други увјерени да пица вјеројатно има снажан мирис и непривлачан окус.

"Обожавам киселе краставце, али чак и ја мислим да је ово смијешно, истиче један коментатор на Тwиттеру.

Ова лимитирана серија пица од киселих краставаца продаје се по цијени од 2.495 јена, односно око 16 евра.

(Пункуфер.хр)