Правилна стерилизација тегли за зимницу :: Semberija INFO ::

 

Правилна стерилизација тегли за зимницу


Једна од важних ствари којима треба да размишљате када је у питању припрема зимнице јесу тегле, Али, осим њиховог проналажења, важна је и стерилизација.

Да би зимница што дуже остала јестива од велике важности је правилна стерилизација тегле. Постоји неколико начина да то урадите, а на вама је да изаберете који вам највише одговара.

Стерилизација тегле у кључалој води

Довољно да је тегле једноставно кухате у врелој води 10 до 15 минута непосредно прије пуњења зимницом. Тако ћете да уништите све клице и бактерије које би касније могле да узрокују да се зимница поквари.

Рерна

Тегле можете да стерилишете и добро познатом методом -  стављањем у рерну. Опране тегле ставите у рерну тако што ћете их ставити на папире у двоструким слојевима на полице у рерни, тако да се не додирују. Потом укључите рерну на 130 степени и оставите их 20 минута. Након тога пажљиво их извуците и оставите да се охладе.

Машина за судове

Ово је можда најлакша метода. Пазите да машина буде празна и чиста. Ставите тегле и поклопце у машину и покрените на циклус прања који траје толико дуго колико и припрема џема.


Глас Српске