Пекара неће да служи полицајце :: Semberija INFO ::

 

Пекара неће да служи полицајце


Неки полицајци у Сан Франциску ће морати да траже негдје другдје своју квасну робу након што је "Реем'с Цалифорниа", локални ланац пекара, саопштио да проводи политику да не служи своје производе никоме наоружаном.

Удружење полицајаца Сан Франциска одговорило је на X, платформи друштвених медија раније познатој као Тwиттер, да је "Реем'с" недавно ускратио услугу полицајцу који је био у униформи.

Објава је укључивала снимак екрана е-поште коју је "Реем'с" послао удружењу у којој се наводи да компанија има политику "да не служи никоме ко је наоружан у униформи".

Нејасно је да ли се политика пекаре односи на све људе који су наоружани или само на оне који су наоружани и носе униформу.

"Реем'с" није одмах одговорио на Инсидеров захтјев за коментар у недјељу, али је ланац пекара у петак објавио изјаву на Инстаграму у којој се наводи да настоји "његовати окружење сигурности за наше особље и купце".

"У времену повећаног насиља над оружјем - које посебно утиче на обојене, младе и квир људе – вјерујемо да нас строга политика забране оружја у нашем ресторану чини сигурнијим", саопштили су из пекарског ланца.

Ресторан је захвалио заједници на подршци у прошлости и рекао да је привремено затворен, али "једва чекам да ускоро поново отворимо своја врата и пружимо уточиште које сви заслужујете."
 
(Независне)