Аппле жели да производи и паметне прстенове :: Semberija INFO ::

 

Аппле жели да производи и паметне прстенове


Недавно смо свједочили представљању Аппле Висион Про, који је други носиви уређај у палети производа компаније Аппле.

Али, изгледа да бисмо ускоро могли да дочекамо и долазак Аппле паметног прстена.

Ова идеја није сасвим нова. Већ се нагађало о томе и раније, уз много различитих патената и гласина које су указивале на намјеру бренда да се прошири и на овај сегмент тржишта.

Компанија са сједиштем у Купертину поднијела је пријаву за патент за паметни прстен Одељењу за патенте и трговину Сједињених Држава (УСПТО), извјештава Аппле Инсидер.

У овом конкретном патенту, Аппле истражује механизме помоћу којих прстен дјелује као уређај за обавјештења и као механизам за унос, а не као "паметни прстен" у конвенционалном смислу. Овај патент прстена предлаже фиксни средишњи прстен и ротирајући екстерни прстен.

Овај патент такође описује прстен који би могао "да прима обавјештења с паметног телефона и генерише вибрационо упозорење". Надаље, прстен је осмишљен за слање улазних података другим пратећим носивим уређајима попут паметних сатова, уређаја за праћење здравља, слушалица и других сличних уређаја.

Као што знамо, патенти нису гаранција да ће уређај икада бити јавно доступан. Велики брендови попут Апплеа региструју разне технологије, неке ће се остварити, док друге можда неће никад угледати свјетло дана.

Ипак, битно је истаћи да Аппле већ годинама континуирано патентира овај концепт. То још увијек није гаранција, али представља позитиван знак јер не би посветили толико времена нечему ако се бар не надају да ће то евентуално некада и објавити, преноси б92.

(Б92)