"Ако радите ових 5 ствари, интелигентнији сте него што мислите": Познати психолог открива због чега је то тако :: Semberija INFO ::

 

"Ако радите ових 5 ствари, интелигентнији сте него што мислите": Познати психолог открива због чега је то тако


Психолог открива 5 знакова интелигенције, провјерите да ли имате неку од ових навика.

Али Фенвик постао је веома популаран на друштвеним мрежама, гдје редовно објављује садржај који изазива велико интересовање јавности. Наиме, он користи друштвене мреже како би модерну психологију приближио ширим масама, најчешће кроз објашњавање разних техника за побољшање опште добробити, те људских понашања на једноставан начин.

Једна од тема коју је одлучио обрадити у кратком клипу су необични знакови интелигенције, тј. указао је на људске карактеристике које не бисмо на прву уопште повезали с интелигенцијом.

Он тврди да је један од скривених знакова интелигенције претјерано размишљање. Наиме, он вјерује да они који претјерано анализирају ствари и стално о нечему размишљају имају саморефлексију и интроспекцију на завидном нивоу. Краси их емоционална интелигенција, али повишена свијест о властитим и туђим поступцима на њих може дјеловати и врло оптерећујуће.

Ако сте ноћна птица, то такођер пуно говори о вашој интелигенцији. Научници не тврде да нас каснији одлазак на спавање чини паметнијима већ је обрнуто - већи ИQ узрок је разлог каснијем одласку у кревет.

Сљедећи знак је смисао за црни хумор и сарказам. Наиме, према Фенвику, али и неким научним истраживањима, сарказам је одлика интелигентних људи с брзим умом. Такођер, саркастични људи добро утичу на ближње јер при комуникацији с њима, ваш мозак мора пуно брже радити него иначе.

Четврти знак је кратковидност (миопија) што је, судећи према коментарима, нарочито збунило људе, али има знанствено утемељење. На примјер, у научном часопису Натуре Цоммуницатионс објављено да интелигентнији људи чешће носе наочаре или сочива или су генетски предодређени да их носе у будућности.

Ако волите вријеме проводити сами, то је такође знак интелигенције, наводи психолог. Наиме, студија објављена у British Journal of Psychology показала је везу између могућности да се добро носимо са самоћом и интелигенције. Слободно вријеме користимо за размишљање, постављање приоритета, планирање, а све то води већој самоконтроли, пише Сенса.хр.


Глас Српске