Пет најбољих острва на свијету по мишљењу туриста :: Semberija INFO ::

 

Пет најбољих острва на свијету по мишљењу туриста


Искија
Читаоци “Травеландлеисуре” сваке године бирају најљепша острва. Углавном се том приликом руководе доступним активностима, плажама и природним атракцијама, али и гастрономском понудом и свим оним детаљима који утичу на њихов одмор.

Љетовање и одмор на острву имају посебну драж. Из године у годину се листа најбољих острва на свијету, према мишљењу туриста, очекивано мења. Ипак, нека од њих су увијек у самом врху. Што због аутентичне природе, што због понуде смјештаја, што због бројних садржаја и активности, које су на располагању туристима из цијелог свијета.

Читаоци “Травеландлеисуре” сваке године бирају најљепша међу њима.

Углавном се том приликом руководе доступним активностима, плажама и природним атракцијама, али и гастрономском понудом и свим оним детаљима, који утичу на њихов одмор. Ово је њихов избор.

1. Острво Искија
Око сат вожње трајектом дијели Напуљ и острво Искија у Тиренском мору. Разлози због којих је баш ово острво у самом врху листе најљепших на свијету јесу нетакнуте плаже, живописна села и термални извори, који се налазе на њему. Од могућих 100 поена, ово италијанско острво је у анкети читалаца поменутог сајта добило оцјену 94,61.

2. Малдиви
Уживање у земљи познатој по најнижој надморској висини је, слободно се може рећи, загарантовано. Плаже прекривене финим, бијелим пијеском и одлични хотели, али и нестварно плава боја воде, оно су што карактерише острва у Индијском океану. Мала је разлика у оцјени, у поређењу са поменутом Искијом, па су Малдиви добили оцјену 94,44 у овом гласању.

3. Бали
Неријетко карактерисано као рај на земљи, индонежанско острво Бали привлачи пажњу како због повољних климатских услова током године, тако исто и због понуде смјештаја, али и љубазности домаћина. На листи најбољих острва на свијету, Бали заузима високо треће мјесто, са оцјеном 92,51, од могућих 100.

4. Острво Милос
Тик иза Балија, са оцјеном 92,50 нашло се грчко острво Милос. Изузев по одличној гастрономској понуди, надалеко је познато и по скривеним плажама, па не чуди што важи за одличан избор за заљубљене парове.

5. Острво Фиџи
На подручју Меланезије, налази се ово острво невероватне лепоте. Фиџи запљускују воде Индијског океана, а у целокупном архипелагу налази се чак 322 острва и 522 острваца, наводи “Википедиа”. Већи дио острва прекривају шуме, док је туризам нарочито развијен на Коралној обали, која се налази на острву Вити Леву. У овој анкети, острво Фиџи добило је оцјену 92,38.


Независне новине