Најповољније авионске карте - 8 европских градова које вриједи посјетити овог прољећа :: Semberija INFO ::

 

Најповољније авионске карте - 8 европских градова које вриједи посјетити овог прољећа


Европа је континент који красе многе старе и вриједне културе и који туристима нуди безброј дестинација за истраживање.

Од шармантних приморских градова до ужурбаних метропола, има понешто за свакога. У овом чланку ćемо вам представити 8 европских градова које свако треба да посјети бар једном у животу, али поготово у наредном периоду, усред веома повољних цијена летова са београдског аеродрома, до ког се колима стиже за свега два сата.

На вама је само да истражите понуду, букирате лет и спакујете кофер. Имајте у виду да можете обезбиједити сигурно место за паркинг на аеродрому и уживати у потпуности у свом одмору!

#1 Ница, Француска - од 23€



Поређали смо дестинације од најјефтинијих карата ка скупљим ради вашег лакшег сналажења, те је тако Ница доспјела на прво мјесто листе.

Открили смо да је најповољнија карта у једном смјеру за Ницу свега 23€!

Ница је запањујуćи град који се налази на француској ривијери, познат је по својим тиркизним водама, живописним тржницама и атмосфери. Једна од најпознатијих знаменитости у Ници је Променаде дес Англаис, запањујуćе шеталиште која се протеже дуж обале Средоземног мора и пружа прекрасан поглед.

Остале атракције које морате видети у Ници укључују Матисов музеј, који приказује радове познатог уметника, и задивљујуćи Цастле Хилл са којег се пружа панорамски поглед на град. Посјетиоци би такође требало да посјете пијацу Цоурс Салеиа, гдје могу да пробају локалне делиције и купе сувенире и предмете ручне радиности.

Са својим задивљујуćим плажама, шармантним старим градом и живахном атмосфером, Ница је идеална дестинација за прољећно путовање!

#2 Рим, Италија - од 25€

Знате како кажу, сви путеви воде у Рим, зар не?

А посебно је привлачно када су ти путеви једноставни и повољни! Најјефтинија карта у једном смјеру са аеродрома Никола Тесла износи свега 25€.

Рим је град пун историје, са древним рушевинама и споменицима иза сваког угла. Колосеум, највеćи амфитеатар на свијету, једна је од најпознатијих знаменитости града и незаобилазна атракција за љубитеље историје. Римски форум, који се налази у близини, је велики комплекс рушевина који нуди увид у древну прошлост града. Посјетиоци би такође требало да посјете Ватикан, мали град-државу који је дом неких од најпознатијих свјетских знаменитости, укључујуćи Сикстинску капелу и базилику Светог Петра.

Друге атракције које морате видети у Риму укључују фонтану ди Треви, у коју обавезно морате бацити новчић и замислити жељу, као и Пантеон и шармантно насеље Трастевере.

#3 Малта - од 25€

Малта је мала острвска држава која се налази у Средоземном мору, позната по својој задивљујуćој архитектури, кристално чистим водама и богатој историји.

Овог прољећа или љета требало би је посјетити уколико већ нисте јер су цијене авионских карата веома повољне и крећу се већ од 25€!

Главни град, Валета, налази се на Унесковој листи свјетске баштине и има задивљујуćу барокну архитектуру из 16. вијека. Посјетиоци би такође требало да погледају древне храмове Хагар Ким и Мнајдра, који датирају из праисторијског доба, и утврђени град Мдина, са којег се пружа прекрасан поглед на околину.

Плава лагуна, која се налази на острву Комино, незаобилазна је посјета свима који желе да пливају у кристално чистим водама и уживају у задивљујуćим природним пејзажима, а препоручујемо вам да ако вас пут наведе обиђете и Попеyе Виллаге, мали забавни парк посвећен морнару Попају! Још једна специфичност Малте је та да је она при врху мјеста са најчистијом водом.

#4 Лондон, Уједињено Краљевство - од 28€

Лондон је живахан град који нуди обиље атракција и искустава за посјетиоце.

Чињеница је да вам је за посјету Енглеској потребно нешто више новца и важећа виза, али уколико уштедите на авионској карти и пронађете смјештај мало даље од центра града, можете се прелијепо провести уз умјерен буџет!

Најповољнија карта у једном смјеру за Лондон кошта свега 28€!

Град је дом неких од најпознатијих свјетских знаменитости, укључујуćи Биг Бен, Лондонску кулу и Бакингемску палату. Посјетиоци би такође требало да посјете Британски музеј, у коме се налази преко 8 милиона предмета и један је од највеćих свјетских музеја. Остале атракције које морате видјети у Лондону су музеј умјетности Тејт модерн, позоришни кварт Вест Енд и шармантна тржница Камден.

Са својом богатом историјом, задивљујуćом архитектуром и живахном атмосфером, Лондон је дестинација коју морате посјетити за свакога ко путује у Уједињено Краљевство.

#5 Париз, Француска - од 35€

Париз, познат и као "Град светлости", је романтична и запањујуćа дестинација која нуди понешто за свакога, а можете купити карту за њега за свега 35€!

Ајфелова кула, најпознатија градска знаменитост, је обавезна за посјетити за свакога ко путује у Париз. Посјетиоци такође треба да посјете музеј Лувр, у коме се налазе нека од најпознатијих свјетских умјетничких дјела, укључујуćи Мона Лизу.

Остале атракције које морате видјети у Паризу су катедрала Нотре-Даме, шармантни кварт Монмартр и Луксембуршки врт. Са својом задивљујуćом архитектуром, свјетски познатом кухињом и романтичном атмосфером, Париз је дестинација коју морате обићи бар једном у животу!

#6 Барселона, Шпанија - од 35€

Барселона је живахан град који нуди понешто за свакога, а карте за поласке с београдског аеродрома могу се пронаћи већ од 35€.

Град је познат по својој задивљујуćој архитектури, прије свега дијела Антонија Гаудија, укључујуćи култну катедралу Саграда Фамилија и упечатљиви парк Гуел.

Посјетиоци такође треба да посјете Готичку четврт, шармантно насеље са уским улицама, прелијепом архитектуром и мноштвом продавница и ресторана.

Барселона је позната и по својим плажама, а плажа Барселонета је једна од најпопуларнијих. Немојте пропустити прилику да је посјетите уколико идете у прољеће или љето у Барселону! Остале атракције које морате видјети у Барселони су Пикасов музеј, Магична фонтана и живахна пјешачка улица Ла Рамбла. Имајте само у виду туристичку таксу која је на снази у Барселони за њене посјетиоце.

#7 Атина, Грчка - од 55€

Атина је град пун историје и често се сматра родним мјестом западне цивилизације.

Град је дом неких од најпознатијих свјетских знаменитости, укључујуćи Акропољ и Партенон, са којих се пружа прекрасан поглед на град одозго.

Најповољније карте ове сезоне коштају 55€, те вреди искористити прилику и посјетити грчку пријестоницу. Посјетиоци би требало да посјете Национални археолошки музеј, у коме се налазе неки од најважнијих свјетских артефаката из античке Грчке.

Остале атракције које морате видјети у Атини су шармантни кварт Плака, Храм Зевса Олимпијског и бувља пијаца Монастираки. Са својом богатом историјом, задивљујуćом архитектуром и живом атмосфером, Атина је дестинација коју морају посјетити сви који путују у Грчку.

#8 Копенхаген, Данска - од 55€



Копенхаген је шармантан и живописан град који нуди јединствен спој историје, културе и модерног дизајна.
Путници би требало да искористе несвакидашњу прилику и купе авионске карте за свега 55€, како би у Копенхагену могли да обиђу прелијепу луку Нихавн, која је окружена препознатљивим шареним куćицама и једна је од најпознатијих знаменитости града.

Остале атракције у Копенхагену које морате видјети укључују забавни парк Тиволи Гарденс, задивљујуćу палату Цхристиансборг и култну статуу Мале сирене.

Град је такође познат по својој дизајнерској сцени, са многим продавницама и галеријама које приказују најбоље од данског дизајна. Са својом шармантном атмосфером, задивљујуćом архитектуром и јединственим спојем историје и модерности, Копенхаген је дестинација коју морају посјетити сви који путују у Данску.

Осим што су авионске карте веома повољне, ових осам европских градова нуди обиље атракција и искустава за посјетиоце, од задивљујуćе архитектуре и свјетски познатих музеја до шармантних насеља и природног пејзажа који одузима дах. Зато искористите прилику, спакујте кофере са само најнеопходнијим стварима, укључујући путну апотеку и крените у своју европску авантуру!