Боје прољећа за 2023. годину :: Semberija INFO ::

 

Боје прољећа за 2023. годину



Прољеће је познато по свјежим бојама и свјетлуцавим тоновима, а ове године, неке од боја које ће бити најпопуларније су азурно плава, ружичаста, црна, боја лаванде, жута и црвена.

Азурно плава боја сматра се бојом наде и среће. Она је невјероватно лијепа у својој једноставности и појављује се у многим трендовима овог прољећа. Ова боја се може комбиновати са свијетлим тоновима бијеле, ружичасте и жуте, што даје дојам свјежине и свјетлости.

Ружичаста боја, за разлику од тамније и дрске црне боје, представља њежност и љепоту. Ружичаста ће бити присутна у одјевним предметима, посебно у бојама љубичице и јоргована. Ова боја ће се појављивати у различитим нијансама, од свијетле до тамне, што омогућава да сваки појединац пронађе ону која најбоље одговара његовом стилу.

Боју лаванде можемо видјети у трендовима боја и дизајна ентеријера. Ова боја, која има благи и опуштајући тон, идеална је за почетак прољећа. Боја лаванде биће популарна у меканим текстурама и дезенима, што ће давати осјећај благе женскости и елеганције.

Жута боја, симбол среће и сунчевог свјетла, увијек се сматра позитивном. Ова боја ће бити присутна у модним додацима. Жута боја ће додати нешто сунчане свјежине и топлине у свакодневни живот.

Црвена боја, која је симбол страсти и живота, такође ће бити популарна овог прољећа. Ова боја ће додати мало дрскости и храбрости у свакодневне комбинације.