Дермамедиц: Вријеме је за ТЦА пилинг :: Semberija INFO ::

 

Дермамедиц: Вријеме је за ТЦА пилинг


Да бисте са свог лица одстранили изумрле ћелије које тен чине сивим, беживотним и додају му године, вашој кожи је потребна мала помоћ. Ту помоћ пружиће вам хемијски пилинг.
 
Ријеч је о третману који подразумјева наношење раствора киселина на кожу. Захваљујући том раствору, хранљиве материје из крема и серума лакше продиру у ћелије коже и чине вашу негу комплетнијом.
Хемијским пилингом се такође одстрањују ситни ожиљци од акни.
 
Хемијском пилингу претходи хигијенски третман лица,који је од изузетне важности,како би припремио кожу лица и употпунио третман.
 
Уколико вам помисао на наношење киселине на лице звучи помало страшно и грубо, треба да имате на уму да је реч о АХА и ТЦА воћним киселинама које се добијају из хране и укључују млијечну, лимунску, киселину из грожђа и гликолну киселину добијену из шећерне репе. Због тога су препоручене за различите проблеме, почевши од прве антиаге његе, потом уклањања флекица, за лијечење куперозе и црвенила и на крају, за лијечење акни и ожиљака од акни.
 
Можемо разликовати површне, средње дубоке и дубоке пилинге.

Код површних пилинга не долази до видљивог љуштења коже и већ након неколико дана примјетићете како вам кожа блиста.

Када су у питању средње дубоки и дубоки пилинзи, након њих може доћи до видљивог љуштења коже. За то вријеме потребна је адекватна њега.
 
Средње дубоки и дубоки хемијски пилинг подразумјевају дужи период опоравка током којег може доћи до љуштења коже у трајању од 5 до 7 дана. За пацијенте који желе да коригују флеке на кожи настале од старости или излагања сунцу, или желе да смање боре, овај третман може бити веома благотворан. Често је и први избор у лијечењу акни и ожиљака од акни.
 
ТЦА пилинг спада у групу пилинга средње дубине и користи се за лијечење ожиљака, финих бора, проширених пора  и оштећења коже од сунчевог зрачења.

Функција те киселине није само у уклањању површног слоја коже, већ и у стимулацији фибробласта, ћелија одговорних за стварање колагена и еластина.
 
Пилинг гликолном киселином се најчешће примјењује када говоримо о пилингу алфа-хидрокси киселинама. Познат је под називом пилинг воћним киселинама. После њега нема периода опоравка и поправља посљедице прераног старења изазваног претјераним излагањем сунцу, као и себореју.
 
Дерматолошке хемијске пилинге  раде само љекари, јер су то озбиљне процедуре које захтјевају припрему и кућну његу током опоравка. У супротном се излажете ризику од озбиљних опекотина.
 
Уколико урадите хемијски пилинг, обавезна је стална заштита од сунца, чак и зими. А у данима када сте често изложени сунцу, потребно је обнављати заштиту на свака два сата.
 
Закажите Ваш термин 065/889-782
 
Др Марија Ристановић & Дермамедиц Теам