НОВИ ЛОГО ИЗАЗВАО ПОМЕТЊУ: ЉУДИ ГУГЛАЈУ НЕПОСТОЈЕЋУ АУТО-МАРКУ КН :: Semberija INFO ::

 

НОВИ ЛОГО ИЗАЗВАО ПОМЕТЊУ: ЉУДИ ГУГЛАЈУ НЕПОСТОЈЕЋУ АУТО-МАРКУ КН


Многи су и даље збуњени новим логотипом корејског произвођача.

 Иако се већ месецима налази на новим аутомобилима марке Киа, нови лого овог произвођача збунио је многе, посебно оне који слабије прате ауто-индустрију.

Киа је, као и већина осталих ауто-марки, одлучила да прати трендове, па је тако недавно променила лого. Рецепт је познат, а то је изостанак 3Д ефекта и крајње поједностављење самог логотипа, како би се уклопио у нове дигиталне технологије.

Међутим, изгледа да се Киа ту мало "преиграла", па је променила дизајн слова и спојила их. Тако сада постоје они који једноставно више не препознају у словима корејску марку, па уместо "КИА" виде "КН".

Притом их "ћирилично И", или како они тумаче "обрнуто Н", наводи да у претраживачу на Интернету потраже управо "КН".


А таквих је изгледа доста, па тако корисник Твитера @Схwиннабего истиче како сваког дана многи у претраживач уписују "КН цар", "КН СУВ" и сл.

Американци су још збуњенији, па тако питају "Wхат ис КН цар бранд", "Wхат ис КН", али и конкретна имена модела као што су "КН Царнивал цар" и "КН Теллуриде цар."


 
Конкретно, сваког месеца се појам "КН Цар" гугла око 30.000 пута, што значи да се готово сваког минута неко пита која је то ауто-марка КН.

Гоогле Трендс показује да се 2021. године, са појавом новог логотипа, примећује драстичан раст интереса за марком КН.

Ипак, у корејској компанији не морају да буду забринути, јер ову марку сваког дана, према истраживању које је спровео Тире Меетс Роад, исправно упише преко 1,8 милиона корисника Интернета.

(Независне)