КАКО ДА СЕ РИЈЕШИТЕ МРАВА У КУЋИ :: Semberija INFO ::

 

КАКО ДА СЕ РИЈЕШИТЕ МРАВА У КУЋИ


Foto: Ilustracija
Мрави у кући су увијек незвани гости којих желиш што прије да се отарасиш. Када се негдје смијесте, не планирају да оду. Лоша је срећа ако је мјесто које су изабрали баш наш дом.

Како се брзо, ефикасно и једном заувијек отарасити мрава?

Да ли сте се икада запитали одакле мрави долазе у наше куће? Очигледно је да долазе споља. Али због чега? Обично постоје два разлога. Долазе у потрази за храном и топлим склоништем. Ако их пронађу, вјероватно ће жељети да остану дуже, преноси Курир.

Нажалост, не постоји 100 одсто заштите од појаве мрава у кући.
На срећу, постоји много домаћих начина да отјерате мраве.

Јефтини су, лаки за наношење и потпуно безопасни за наше љубимце и дјецу.

Сирће, лимунов сок, сода бикарбона, со и цимет дјелују као средство одвраћања од ових инсеката.
Потребно је поставити производе на површине на којима се појављују мрави. Најбоље је то учинити тако да им пресечете пут.

Добро је знати да мрави такође не воле свијеже листове нане, лаванде, ловора и парадајза. Један кућни лијек за растеривање ових инсеката је стављање коре свијежег краставца близу мравињака.

То им је иритантно. Тако и бијели лук. Пробајте воду са бијелим луком. Направите је од чена бијелог лука који је одстојао преко ноћи. Можете прскати површине на којима се појављују мрави.

Док не успијете да отјерате мраве, држите храну чврсто затворену. Тегле, пластичне посуде или лименке ће бити од користи.

Често и темељно чишћење је такође важно. Такође у ћошковима. На крају мрави ће отићи. Ако успијете да пронађете њихов мравињак, уклоните их тако што ћете их прелити кључалом водом или водом са сапуном.

(Глас Српске)