ТРИКОВИ ЗА КВАЛИТЕТНИЈИ САН ТОКОМ ВРУЋИНА И ТРОПСКИХ НОЋИ :: Semberija INFO ::

 

ТРИКОВИ ЗА КВАЛИТЕТНИЈИ САН ТОКОМ ВРУЋИНА И ТРОПСКИХ НОЋИ


Foto: Ilustracija
Физиолог и специјалиста за спавање др Нерина Рамлакхан открила је како да спавање током врелих, љетних ноћи буде што удобније. Објаснила је и да је неопходно да постоји температурна разлика између главе која треба да буде хладнија и тијела које би требало да буде топло, јер овај контраст помаже да лакше утонете у сан и мирније спавате.
 
Сазнајте који сви трикови помажу како да се расхладите прије него заспите:
 
Др Нерина је такође препоручила и трик који је многима познат, а то је да се постељина стави у замрзивач на пар минута, како би се брзо охладила. Најбоље је да је ставите у јастучницу или кесу и одложите на лед, тако се неће поквасити.
 
Што се тиче одјеће за спавање и доњег веша, најбоље је да буду од природних тканина. Да бисте се расхладили током врелих ноћи, није лоша идеја и да крај кревета држите прскалицу са леденом водом да по потреби попрскате лице, врат и рупицу између кључних костију.
 
Добар савјет јесте и да искључите све елекричне уређаје у спаваћој соби, јер они емитују топлоту и загријавају просторију.  Препорука стручњака је и да током врелих дана пијете што више воде, а ако идете у теретану или редовно вјежбате, најбољје је да тренинге померите у јутро када температура још није скочила.
 
Да бисте свом тијелу обезбиједили квалитетан, окрепљујући сан који ће помоћи тијелу да се опорави, а мозгу да обради све информације које сте претходног дана “упили”, температура у спаваћој соби треба да се одржава од 18 до 21 степена.
 
Ако користите климу, сазнајте и на којој температури се најманје троши енергија, ако се не бисте изненадили на крају мејсеца када вам стигне рачун, преноси Mondo.ba.

(Глас Српске – Мондо.ба)