СПОМЕНИК ИНТЕРНЕТ ЕXПЛОРЕРУ У ЈУЖНОЈ КОРЕЈИ ПОСТАО ХИТ :: Semberija INFO ::

 

СПОМЕНИК ИНТЕРНЕТ ЕXПЛОРЕРУ У ЈУЖНОЈ КОРЕЈИ ПОСТАО ХИТ


Споменик је подигао Јунг Ки-јанг, јужнокорејски софтверски инжењер

Интернет Еxплорер отишао је ове недеље у историју, а за њим посебно жали  Јужна Кореја, која се до последњег дана ослањала на тај претраживач. У тој земљи Интернет Еxплорер добио је  споменик.

Споменик је подигао Јунг Ки-јанг, јужнокорејски софтверски инжењер. У знак сећања на пропаст Интернет Еxплорера провео је месец дана дизајнирајући споменик. Дизајн га је коштао 430.000 wона (око 300 евра).

- Био је добар алат за преузимање других претраживача - написано је на споменику.

Након што је Еxплорер престао с радом, фотографија споменика постала је вирална. Јунг каже да је спомеником хтео да насмеје људе, али је ипак изненађен тиме колико је популаран постао.

- То је још један разлог да захвалим Еxплореру, сада ми је омогућио да се нашалим на светском нивоу. Жао ми је што га више нема, али неће ми недостајати. Тако да је његов одлазак за мене добра смрт - рекао је Јунг за Ројтерс.



Јунг је рекао да је овај претраживач одиграо велику улогу у његовом послу.

- Била је то мука, али ја бих то назвао односом љубави и мржње јер је Еxплорер доминирао једном ером - рекао је.

Његови клијенти стално су га тражили да се побрине да им веб странице изгледају добро у Еxплореру, који је годинама био задати претраживач у јужнокорејским државним канцеларијама и многим банкама.

(Telegraf.rs)