ЛЕГЕНДАРНИ РОНАЛДО БИЦИКЛОМ КРЕНУО НА ХОДОЧАШЋЕ ДУГО 500 КМ :: Semberija INFO ::

 

ЛЕГЕНДАРНИ РОНАЛДО БИЦИКЛОМ КРЕНУО НА ХОДОЧАШЋЕ ДУГО 500 КМ


Foto
Један од најбољих бразилских фудбалера свих времена Роналдо (45) кренуо је у недјељу на 500 км дугачко путовање бициклом од Ваљадолида до Сантијага де Компостеле како би одржао обећање које је дао у случају да се његов клуб врати у Примеру.

Роналдо, који је 2018. постао већински власник Ваљадолида, обећао је да ће ако се његов клуб врати у Примеру, ходочасничку руту од Ваљадолида до Сантијага де Компостеле проћи у пет етапа са својом супругом Селином Локс.

Ваљадолид се након једне друголигашке сезоне вратио у Примеру освојивши друго мјесто у Сегунда Дивисион, а Роналдо и његова супруга су у недјељу кренули на пут са стадиона "Хозе Зориља", пише Слободна Далмација.

"Обећао сам да ћу, ако се вратимо у Примеру, одрадити 'Камино де Сантијаго'. Учинићу то бициклом јер не могу трчати", рекао је Роналдо и додао:

"Биће дивно. Знам да ћу се физички намучити, али то ће бити незаборавно искуство".

У разговору за "Ел Норте де Цастилла", Роналдо је промоцију Ваљадолида у Примеру ставио одмах до тријумфа бразилске репрезентације на Свјетском првенству 2002. у Јапану и Кореји.

Бивши нападач Реал Мадрида и Барселоне, Интера и Милана... завршио је Свјетско првенство као најбољи стријелац турнира са осам голова, а два је постигао у финалу против Њемачке.

(Независне)