РТРС СТИЖЕ И У ВАШ КРАЈ - 30 ЕМИСИЈА КАРАВАНА :: Semberija INFO ::

 

РТРС СТИЖЕ И У ВАШ КРАЈ - 30 ЕМИСИЈА КАРАВАНА


Foto
Поводом 30 година Јавног сервиса, Радио-телевизије Републике Српске, одлучили смо да симболично  реализујемо 30 емисија из општина и градова Српске, али и Брчко дистрикта, те Новог Сада и Београда. Прва емисија Караван почиње 18. јуна од 16 часова, а онда се дружимо сваког викенда и то до посљедње  недјеље у септембру.
 
У јуну мјесецу обилазимо градове Семберије и Сарајевско – романијске регије.
Троипочасовним емисијама представићемо језгро локалних заједница, туризам, културно-историјске знаменитости, иће и пиће...
 
Јули мјесец је резервисан за Крајину и Херцеговину а говорићемо и о талентованим појединцима, те честитим домаћинима, успјешним привредницма, пољопривредницима, људима са необичним занимањима, спортистима, културно-умјетничким друштвима, пјевачким групама...
 
У августу се  поново  враћамо у Семберију и Херцеговину а идемо и кроз Поткозарје гдје ћемо представити традицију, игру, пјесму.
У свакој емисији ће бити и пјевачки гост изненађења.
 
Крајина, Мајевица, Семберија, Поткозарје, Посавина, Херцеговина, те сарајевско-романијски крај показаће своје специфичности уз тежњу да нам је Република Српска најважнија, посебно сада када слави 30 година постојања.


Емисије се реализују са тргова, а говори се о градовима домаћинима, туризму,  културно-историјским знаменитостима...

Кроз троипочасовни програм воде вас Верица Калаба и Срђан Радановић, уз помоћ наших колега из ИТ центара, а у улози домаћина у своме крају сте управо ви, драги наши гледаоци!