ЈОГУРТ ДИЈЕТА: За три дана четири килограма мање :: Semberija INFO ::

 

ЈОГУРТ ДИЈЕТА: За три дана четири килограма мање


Савјет је да ову дијету не користите дуже од три дана како не бисте тијело оштетили за додатна влакна и витамине. Дијету можете поновити након неког времена, па се вратите нормалној, уравнотеженој исхрани.
 
Јогурт дијета службено је и детаљно описана у књизи Ane Luque под насловом управо ,,Јогурт дијета”. Но, на мрежама се неријетко јављају варијације те дијете с бројним позитивним реакцијама људи који су дијету испробали. Како наводе, у свега три дана овом се дијетом могу скинути и до четири килограма. Дјеловање ове дијете темељи се на благодатима пробиотичких јогурта који подстичу здравље цријевне флоре. Храна се, захваљујући њима, брже пробавља, па се тако и из тијела излучују токсини.
 

Када се храна темељно пробави, побољшава се и здравље цријева, те опште здравље организма. Наиме, цријевна је флора састављена од различитих бактерија које живе у човјековом пробавном систему које имају и улогу заштите организма од инфекција. Таквих је бактерија од 400 до 500 врста, а већина на организам утиче позитивно, док су остале потенцијално штетне, нарочито када цријевна флора није уравнотежена. До неуравнотежености може доћи због стреса, теже болести, употребе антибиотика и лоше исхране. Препоручује се попити, чак, до двије литре јогурта сваки дан.


Што се тиче јогурт дијете, уз јогурт се може јести свјеже воће, али и месо, док би требало да се избјегавају зашећерени јогурти. Према верзији ауторике књиге Ane Luque, јогурт се не пије сам, већ се уз њега препоручује конзумација храна с дозвољене листе.


Семберске новине - Семберија инфо