ИГОР БРАУНОВИЋ, ДОБИТНИК ПОВЕЉЕ И СТАТУЕ „КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ”: СВЕТИЊЕ МУ ОТАЏБИНА И РОД :: Semberija INFO ::

 

ИГОР БРАУНОВИЋ, ДОБИТНИК ПОВЕЉЕ И СТАТУЕ „КАПЕТАН МИША АНАСТАСИЈЕВИЋ”: СВЕТИЊЕ МУ ОТАЏБИНА И РОД


Foto
Владо Маркановић, директор новосадског „Медиа инвента“, који са универзитетима у Новом Саду, Београду и Источном Сарајеву и привредним коморама Србије и Републике Српске, већ скоро три деценије организује манифестацију „Пут ка врху“, која сабира најбоље и најуспешније у свим областима живота и рада, додијелио је Повљеу и Статуу „Капетан Миша Анастасијевић“, која носи име по начувенијем српском задужбинару, генералном директору ЈП „Србија шуме“ и предсједнику Еколошке оргнаизације „Наша Дрина“, чије је сједиште у Малом Зворнику.
 
 Уручујући ово високо уздарје, у Вуковом дому културе у Лозници, Маркановић је нагласио да је „Брауновићево родољубље, човекољубље и хуманизам нешто што је одавно познато, као и борба за здраву и очувану природу, ваљан привредни рад и његов раст,  као и осјећај према сваком човјеку“.
 
 -Дугујемо Брауновићу захвалност, поштовање и дивљење  за  основано Удружење природе  „Наша Дрина“, које је, за кратко вријеме, показало да се, са „армијом“ чланова и те како могу да остваре ваљани успјеси када је ријеч о очувању природе, што свједоче њихове акције од Дрине и Дринског језера до Сребрног језера и  даље. Баш на његову иницијативу је урађен и постављен на обали Дринског језера, код Малог Зворника, споменик у дрвету Милоша Ћирковића, српког див јунака са Космета, али и врсног шумара, чувара природе и поштоваоца нашег народног блага, који је погинуо на кућном прагу, бранећи га од терориста ОВК, јер није желио да се повуче, ни са породицом ни са ВЈ чији је био припадник од почетка сукоба док га терористи нису убили.
 
Брауновић је, каже Маркановић, најзаслужнији за сађење стабала на Церу, тако да сваки учесник  Великог рата добије своје спомен стабло. Ријеч је, додаје, о човјеку који је велики мост са српским народом у Републици Српској и БиХ, знајући добро да је Дрина била и да ће бити кичма српског рода.
 
 -Неуморни је слуга свог рода и своје отаџбине, који су му светиње, и драго нам је што смо га препознали и, ево, награди- истакао је Маркановић.
 
 Честитке  Брауновићу, поводом признања, стигли су, осим од његових најближих, од његови запослених, чланова „Наше Дрине“, као и од Ивице Дачића, предсједника Народне скупштине Србије, лидера СПЦ, Петра Ђокића, потпредсједника Владе РС.