ОДЈЕЉЕЊЕ ПЕДИЈАТРИЈЕ ОПЛЕМЕЊЕНО ЛИКОВНИМ РАДОВИМА ПОЛАЗНИКА СЛИКАРСКЕ РАДИОНИЦЕ "СФУМАТО" :: Semberija INFO ::

 

ОДЈЕЉЕЊЕ ПЕДИЈАТРИЈЕ ОПЛЕМЕЊЕНО ЛИКОВНИМ РАДОВИМА ПОЛАЗНИКА СЛИКАРСКЕ РАДИОНИЦЕ "СФУМАТО"


Foto
"Болесничка соба је просторија у којој пацијент проводи највише времена током хосптализације. И без обзира на то што су собе у нашој Болници лијепо уређене, комфорне, освијетљене природном свјетлошћу, уредне и окречене, ипак су све исте, помало и монотоне за наше мале пацијенте...

Оног дана, када сам на поклон добила слику коју је насликала једна мала, дјечија рука, схватила сам да је то идеалан и врло симболичан начин на који ће дјеца дјеци пружити подршку. 



И пошто смо сви имали исти циљ, даља реализација је ишла брзо и једноставно. Позвала сам господина Споменка Ђекића, из Сликарске радионице "Сфумато", који се на мој приједлог, након првобитног изненађења, одушевио и без двоумљења ми поклонио 30 слика...Управа Болнице је у наредна три дана обезбиједила урамљивање и постављање слика... 

И као што видите на фотографијама, болесничке собе и просторије на Одјељењу педијатрије су добиле неку нову нијансу, топлију, приснију, која прија не само нашим пацијентима, него и нама запосленима. 



Са друге стране, поред тога што смо сви заједно урадили нешто лијепо за најмлађе и болесне, дјеца из Сликарске радионице "Сфумато" су добили и прилику да помогну другарима и морам признати, да су то урадили са одушевљењем и еланом који само дјеца имају. 

У најави је и даље уређење болесничких соба Болнице, а у сарадњи са Сликарском радионицом "Сфумато". " 
 
Др Ивка Џувелековић, начелница Одјељења педијатрије