У СУСРЕТ МАЈУ, МЈЕСЕЦУ ДЈЕЧИЈЕ ПЈЕСМЕ :: Semberija INFO ::

 

У СУСРЕТ МАЈУ, МЈЕСЕЦУ ДЈЕЧИЈЕ ПЈЕСМЕ



Прољеће је и журним кораком нам стиже мај, мјесец Ђурђевданског фестивала!

Наш фестивал ове године слави свој ТРИДЕСЕТИ рођендан! Одрастао је уз генерације талентоване дјеце и постао највећи фестивал дјечије ауторске музике у Југоисточној Европи и други фестивал оваквог типа на Старом континенту.



Двадесет нових, најбољих композиција ће 17. маја 2024. године бити премијерно изведене на јубиларном, 30. међународном Ђурђевданском фестивалу дјечје пјесме у Бањој Луци.

Двадесет три извођача из Кине, Летоније, Русије, Бугарске, Словеније, Хрватске, Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Босне и Херцеговине, односно из 16 градова Европе и Азије пјеваће публици у Спортској дворани Борик и такмичиће се за вриједне награде.


 
И док се одмарамо у данима првомајских и васкршњих празника, позивамо све љубитеље добре музике и дјечије пјесме да упознају наше овогодишње извођаче. Њихове биографије и фотографије можете пронаћи на званичној страници Фестивала https://djeca.rtrs.tv/ као и на Фејсбук и Инстаграм страници фестивала. А након празника крећемо да загријавамо дланове и уштимавамо гласнице да навијамо и бодримо овогодишње ђурђевданске звјездице у Спортској дворани Борик, 17.маја!
 
Срећан нам свима и распјеван овогодишњи, јубиларни мај!!!