БИБЛИОТЕКА “ФИЛИП ВИШЊИЋ”: ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА КЊИГЕ НАГРАЂЕНИ ВЈЕРНИ ЧИТАОЦИ :: Semberija INFO ::

 

БИБЛИОТЕКА “ФИЛИП ВИШЊИЋ”: ПОВОДОМ СВЕТСКОГ ДАНА КЊИГЕ НАГРАЂЕНИ ВЈЕРНИ ЧИТАОЦИ



Поводом Свјетског дана књиге и ауторских права, 23. априла, директор Народне библиотеке “Филип Вишњић”, Жељана Арсеновић, уручила је признања “Нај читалац” за највећи број прочитаних књига на Одјељењу за одрасле читаоце у категорији пензионера, средњошколаца, студената и осталих читалаца. 

- Четири корисника Библиотеке добили су признање „Нај читалац“, а то су  средњошколац Немања Стојановић, студент Милан Цвијић, пензионер Мира Мићић и остали читаоци Тања Лазић. Сваког 23. априла одабравамо и попуст од 50 одсто на годишњу цијену чланарине, а подсјећам да попусте одобравамо два пута годишње. У новембру, поводом Дана библиотеке, одобравамо 70 одсто попуста при упису на годишњу цијену чланарине и тај попуст искористи много већи број суграђана“, рекла је директор Библиотеке Жељана Арсеновић и додала да им је изузетно драго што суграђани користе оба попуста, као и да користе све услуге које Библиотека пружа.

- Драго нам је што грађани користе услуге Библиотеке, што долазе, читају, позајмљују књиге и користи све оне остале услуге које пружамо. Свакако, највеће задовољство је када видимо испуњене сале, када суграђани долазе на наше промоције и предавања која организујемо, а ми ћемо наставити да издајемо књиге и промовишимо и представљамо дјела“, рекла је Арсеновићева. Признање “Нај читалац” уручено је Тањи Лазић, која је нагласила да њено “читање и љубав према књизи потиче још из периода када је савладала основну вјештину читања у основној школи”.

- Признање које сам добила пријатно ме је изненадило, а могу рећи да сам прошле године била “запосједнута” књигама. Са задовољством се сјећам моје професорице књижевности у Гимназији Весне Капетанов, која нам је говорила да човјек треба да чита оно што му прија. У том опусу сам прошле године читам све и свашта, тако да ево данас постадох “Нај читалац”. Надам се да ће млађи читаоци ићи редоследом каквим је ишла и моја генерација, да ће се посветити школској лектири, а потом и класицима. Књига треба да буде нешто што стављамо испред интернет портал, телевизијских емисија и испразних разговора. Вријеме проведено уз књигу је најквалитетније и нема му премца”, рекла је Лазићева. Студент Милан Цвијић је нагласио да је љубав према књизи наслиједио од мајке, а највише воли да чита класике, али свакако и литературе за студије.

- Од Библиотеке сам уз признање добио и књигу “Тврђава” Меше Селимовића, а то је писац чија дјела најчешће читам. Интернет има своје предности, али сматрам да књигу у изворном облику не може ништа замијенити”, рекао је Цвијић.