ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „12 МИНУТА СЛАВЕ“: УМЈЕТНОСТ У СЛУЖБИ РАЗВОЈА ЕКОЛОШКЕ СВИЈЕСТИ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА „12 МИНУТА СЛАВЕ“: УМЈЕТНОСТ У СЛУЖБИ РАЗВОЈА ЕКОЛОШКЕ СВИЈЕСТИ


У Галерији Центра за културу „Семберија“ вечерас је отворена  изложба академске сликарке Весне Антешевић, "12 минута славе". Антешевић је завршила Ликовну академију у Бањалуци а до сада је организовала неколико самосталних изложби те узела учешће на великим броју колективних изложби у земљи и иностранству. Млада сликарка до сада је учествовала у неколико пројеката који се баве проблемом заштите и очувања животне средине.



-У својим радовима бавим се темама које прожимају појам конзумеризма и масовне производње, гдје се као главни мотив издвајају пластичне кесе које се појављују као неизоставни дио у употреби од стране савременог потрошачког друштва. Инспирише ме лакоћа и флуидност тог пластичног материјала, који пружа неограничене могућности осликавања једноставне и ломљиве форме кроз визуелни приказ лијепог и на први поглед привлачног за посматрача. У равни нашег свакодневног живљења својим сликама желим пробудити свјест код људи и указати на проблем прекомјерне употребе пластике која доводи до уништавања и загађења животне средине“, рекла је Весна Антешевић.



Весна Антешевић рођена је 17. маја 1997. године у Бањалуци, гдје завршава средњу Технолошку школу, смјер Ликовни техничар. У периоду од октобра 2016. до јуна 2017. године похађала је часове школе иконописа у Бањој Луци. Године 2017. уписује се на Академију умјетности Универзитета у Бањауци, одсјек сликарство. Основне студије завршава 2021. године у класи професорице Борјане Мрђа, а тренутно је на мастер студијама на одсјеку за сликарство. Добитница је награде Академије умјетности Универзитета у Бањалуци за мозаик; награде Културног Центра УДАС за сликарство, те плакете Културног центра Бански Двор за најбољег студента смјера за сликарство.

Изложба ће бити отворена за јавност до 25. фебруара.

(Семберија инфо)