Савиндан у једној од највећих школа у Републици Српској: Кумовао академик Милош Мирковић :: Semberija INFO ::

 

Савиндан у једној од највећих школа у Републици Српској: Кумовао академик Милош Мирковић


Основна школа "Свети  Сава" у Бијељини, једна од највећих и најуспјешнијих у Републици Српској прославила је Савиндан, своју крсну славу.
 
Традиционално светковање у част првог српског архиепископа и учитеља било је величанствено на радост ђака, учитеља, наставника, вриједног и успјешног директора Владе Вуловића и гостију, међу којима  је било и бивших ђака који су пронијели славу школе широм региона  и свијета.
 
Један од њих је академик Милош Мирковић, чија су и дјеца ђаци те школе и то врсни као што је био њихов отац.Александрин, Теодорин и Александров тата био је кум славе.


 
После резања славског колача, гости и домаћини уживали су у програму који су извели овдашњи ђаци.Сви су се радовали успјесима школе,њених ђака и учитеља и наставника.
 
-Поносни смо увијек изнова и на све љепши начин што смо чеда Светога Саве, чији нас дух, учење и живот инспиришу да тежимо да будемо што боља дјеца нашега Исуса Христа -рекао је академик Мирковић.  -То је најбољи начин да се одужујемо Светоме Сави.Чувајмо и његујмо оно што нам је Свети Сава оставио и што је завјетовао као нешто што је од највеће важности за наш род.Сложимо се,обожимо се и размножимо се,како рече наш велики Свети владика Николај чије дјело и живот свједоче како се Свети Сава, не само воли, већ и достојно слиједи.