Поетско вече бијељинског Књижевног клуба "Јован Дучић" :: Semberija INFO ::

 

Поетско вече бијељинског Књижевног клуба "Јован Дучић"


Foto: Semberija info
Књижевни клуб „Јован Дучић“ организовао је вечерас у  Народној библиотеци „Филип Вишњић“  књижевно вече под називом “Поетски час људовања”.


 
Љубитељи писане ријечи вечерас су могли уживати у пјесничком старалаштву али и дружити се са члановима овог Књижевног клуба .
 
Овом поетском вечери, Књижевни клуб „Јован Дучић“,обиљежио је двадесет и једну годину свог постојања, а тим поводом вечерас су били присутни и гости из бројних градова.


 
-Вечерас просљављамо наш рођендан,са нама су ту наши драги гости са којима сарађујемо све ове године.Имамо госте из Брчког, Шамца, Пелагићева, Модриче,Дервенте,Шида и Рогатице. Наш клуб броји 22 члана, нас пет је ту од оснивања али  нажалост немамо много млађих чланова”,изјавила је овом приликом Радмила Ђокић, предсједник Књижевног клуба „Јован Дучић“.
 
Здравко Згоњанин, један од оснивача Књижевног клуба “Јован Дучић” и аутор осам збирки поезије и два романа, наглашава да је у књижевне клубове потребно регрутовати што више младих стваралаца.


 
-Лијепо би било вечерас слушати и младе ствараоце, а не само нас старије”,рекао је Згоњанин и нагласио да је чластво у клубу непроцјењиво,како због дијељења исте љубави ка писаној ријечи, тако и због незаборавних дружења.


 
(Семберија инфо)