Одржано књижевно вече са Ненадом Милкићем :: Semberija INFO ::

 

Одржано књижевно вече са Ненадом Милкићем



У просторијама  ЈУ Народне библиотеке „Филип Фишњић“ у Бијељини вечерас је одржано књижевно вече са Ненадом Милкићем, књижевником из Малог Зворника. Књижевник Ненад Милкић је члан Удружења књижевника Републике Српске, Републике Србије, те члан Менсе, а до сада је објавио седам романа, те двије збирке поезије.



Жељана Арсеновић, директорка ЈУ Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина истакла је да се из библиографије Ненада Милкића издвајају историјски романи, као и двије збирке поезије.
- Романи Ненада Милкића баве се страдањем Срба, како на Косову и Метохији, тако и у Сарајеву и Крајини. Веома нам је драго што је наша публика вечерас имала могућност чути много тога о историји страдања Срба“, казала је Арсеновићева.



- На вечерашњој књижевној вечери, с обзиром да сам први пут у Бијељини, публика је могла чути нешто више о мојим дјелима које сам до сада написао, са нагласком на роман „Кости“, који је први део четворокњижја „Погром“. Роман „Кости“ бави се страдањем сарајевских Срба од 1992. до 1996. године, с обзиром да знам да у овим крајевима има много људи који су се са тог краја доселили у Семберију. Други део тог четворокњжја јесте роман „Колона“ који се бави страдањем Крајишких срба, са нагласком на две колоне које су кренуле у августу за време акције „Олуја“, а прича која прати те две колоне је прича свих крајишких Срба. Од свих романа које сам написао, посебно бих издвојио трилогију о Кошарама које се баве о страдању на Косову и Метохији за време НАТО бомбардовања и представља омаж момцима који су „пали“ на Кошарама, али и захвалност онима који су преживјели“, закључио је Милкић.


​Семберија инфо - С. Ристановић