Аутобиографије великана бхосанскохерцеговачке умјетности Браце Димитријевића :: Semberija INFO ::

 

Аутобиографије великана бхосанскохерцеговачке умјетности Браце Димитријевића


У сарајевској Вијећници одржана је промоција аутобиографије великана босанскохерцеговачке умјетности Браце Димитријевића, под називом "Лувр је мој атеље, улица мој музеј". Овај регионални и историјски издавачки подухват- након великих промоција у Загребу и Београду, коначно је представљен сарајевској публици.
 
Регионални издавачки хит и хисторијски издавачки подухват "Лоувре је мој атеље, улица мој музеј", обухвата 1028 страница текста и 300 фотографија и репродукција, који се односе на живот умјетника Браце Димитријевића. Аутобиографија Браце Димитријевића невјеројатно је умјетничко и животно путовање на пет континената на које је аутор кренуо носећи са собом дијелове својих завичаја Сарајева и Дубровника, наслијеђа свога оца једног од најважнијих југославенских авангардних умјетника Воје Димитријевића и своје мајке изванредне.

Попут најузбудљивијег романа аутобиографија Браце Димитријевића Лоувре је мој атеље, улица мој музеј показује да су страст, талент, упорност, непосустајање пред наизглед непремостивим препрекама они елементи који су потребни да свијет разумије и прихвати другачије, а да је умјетнички језик универзалан и разумљив свима од блазираних богаташа до животиња у зоолошком врту.“


БХРТ