Попуст на учлањење поводом Свјетског дана књиге и ауторских права :: Semberija INFO ::

 

Попуст на учлањење поводом Свјетског дана књиге и ауторских права


Народна библиотека „Филип Вишњић“ располаже фондом од око 120.000 библиотечких јединица.

За све љубитеље добре књиге, како старије, тако и за млађе, ЈУ Народна библиотека „Филип Вишњић“ Бијељина, данас од 8,00 до 19,00 часова, поводом Свјетског дана књиге и ауторских права одобрава 50 % попуста на годишњу цијену чланарине. За ученике основних школа од 2. до 9. разреда износи 2,5 КМ, за ученике средњих школа, студенте, пензионере и лица старија од 65 година 5КМ, а за остале грађане 10КМ.



Жељана Арсеновић, директорка Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина истакла је да Народна библиотека „Филип Вишњић“ располаже фондом од око 120.000 библиотичких јединица, те да их ове године очекује и ревизија која ће утврдити тачан број књига којим располажу.

- У нашој библиотеци налазе се романи, стручне и научне књиге, Референсне збирке, те посебна библиотека Марије Ђорђевић и легат Душана Лопандића. Такође посједујемо и богату збирку завичајних писаца, а у њој се налази све што се пише о Бијељини и сви аутори који су из Бијељине, те изузетно ријетке и старе књиге које се чувају, а то је, слободно могу рећи наше благо. Изузетно је важно чувати све те књиге и радити на културном уздизању нашег народа.  Веома је важно напоменути да се стручне и научне књиге, као и старе и ријетке књиге не могу носити ван библиотеке и могу се користити само у просторијама библиотеке“, нагласила је Арсеновићева и додала да су прошлу годину завршили са око 204.500 посјетилаца, а број уписаних чланова износио је око 9.500.



- Много радимо на повећању броја корисника библиотеке, као и на повећању књижног фонда. Веома велике посјете имамо на свим на свим нашим културним манифестацијама, промоцијама књига, као и на догађајима које организујемо, семинарима, стручним предавањима, курсевима... Изузетно је важно да и на тај начин остварујемо контакт са свим људима који желе да учествују у култури како нашег града, тако и Републике“, закључила је Жељана Арсеновић и најавила да ће се мафифестација „Дани дјечије културе“ одржати у периоду од 22. до 24. маја у Бијељини, а специјални гост ће бити др Ранко Рајовић.

Такође, данас су додјељена и признања „Нај читалац“ у категорији одраслих. Из категорије студенти признање је добио Миљан Кујача, те Немања Стојановић из категорије средњошколци, док је Данијела Перић добила признање у категорији остали.


Семберија инфо - С. Ристановић