Запажени успјеси на градским и регионалним такмичењима – ЈУ Основна школа „Свети Сава“ :: Semberija INFO ::

 

Запажени успјеси на градским и регионалним такмичењима – ЈУ Основна школа „Свети Сава“


Да се знање, труд и рад цијене показали су нам и доказали ученици наше школе освојивши завидне резултате на такмичењима. Смјењивали су се најбољи пласмани из српског језика, француског језика, математике, физике и исламске вјеронауке.

Лола Илић, ученица седмог разреда освојила је прво мјесто на општинском такмичењу из српског језика које је одржано 11. марта 2023. године, а чији је домаћин била ЈУ Основна школа „Петар Кочић“ Бродац. Ученица је показала знање, посвећеност и љубав према матерњем језику. Предстоји нам регионално такмичење за које се наша вриједна ученица увелико спрема, а посебну захвалност и честитке исказујемо наставницама Дијани Рељић и Жељки Млађеновић које су биле уз Лолу све вријеме и подстицале њен рад.

Јована Шурбат, изванредна ученица деветог разреда, која ниже најбоље резултате један за другим.

ЈУ Основна школа „Доситеј Обрадовић“ Суво Поље била је домаћин општинског такмичења из математике које је одржано 25. фебруара 2023. године, а на којем је наша ученица Јована Шурбат освојила прво мјесто и пласирала се на регионално такмичење.

Најбољи резултат није изостао ни на регионалном такмичењу које је одржано 18. марта 2023. године. Домаћин такмичења била је ЈУ Основна школа „Вук Караџић“ Бијељина. Наша Јована Шурбат пласирала се на републичко такмичење и самим тиме нашу школу учинила још поноснијом као и наставницу Драгану Вишковић.

ЈУ Основна школа „Кнез Иво од Семберије“ Бијељина била је домаћин општинског такмичења из физике које је одржано 11. марта 2023. године, а наша ученица Јована показала је најбоље знање пласиравши се на регионално такмичење.

Регионално такмичење из физике и још један резултат који не заостаје и који је највриједнији јесте прво мјесто. Домаћин такмичења била је ЈУ Основна школа „Стеван Немања“ Драгаљевац Горњи. Честитамо ученици и наставници Сањи Милановић. 

Нашој ученици и наставницама желимо много успјеха и среће на републичком такмичењу.

Поред математике и физике, Јована Шурбат остварила је и завидне резултате на регионалном такмичењу из француског језика освојивши друго мјесто. Домаћин такмичења била је ЈУ Основна школа „Свети Сава“ Бијељина, а такмичење је одржано 4. марта 2023. године. С обзиром на то да се републичко такмичење из физике и француског језика одржава у исто вријеме, наша ученица се одлучила за физику, а ми је подржавамо у њеном избору. Наставница Љиљана Недељковић изразито је поносна, а ми им овим путем честитамо.

Давуд Окановић, ученик осмог разреда, освојио је прво мјесто на општинском такмичењу из исламске вјеронауке. Домаћин такмичења била је ЈУ Основна школа „Меша Селимовић“ Јања, а такмичење је одржано 05.03.2023. године.

Ученику и наставници Ениси Окановић честитамо и желимо срећу у наставку такмичења.
 
Сва наша дјеца су радна, вриједна, посвећена и злата вриједе. Свима желимо срећу у наставку такмичења и препоносни смо на сваки успјех који остваре.