Званичници честитају Божић уз жељу за његовањем добрих односа међу људима :: Semberija INFO ::

 

Званичници честитају Божић уз жељу за његовањем добрих односа међу људима


БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је Божић надбискупу врхбосанском кардиналу Томи Вукшићу и католичким вјерницима у Српској и БиХ уз жељу да духовна снага најрадоснијег хришћанског празника буде снажан подстицај за међусобно уважавање и јачање универзалних вриједности на добробит свих грађана.

"Нека празник Христовог рођења донесе радост, мир и благостање и испуни ваша срца и домове", навео је Додик у божићној честитки.

Он је вјерницима католичке вјероисповијести пожелио да предстојеће празничне дане проведу у здрављу, заједништву и радости породичног окупљања.

Потпредсједник Републике Српске Давор Прањић пожелио је католичким вјерницима честит и благословљен Божић, а свим народима и грађанима БиХ срећну и успјешну 2023. годину..

"Божић, светковина безусловне Божје љубави према човјеку, вријеме је које нас подсјећа колико смо благословљени, вољени и драгоцјени, кад нам је Онај који је у свему и који нам је све, даровао својег јединорођеног Сина како би нас научио вољети и љубити, како би нам удијелио мир и даровао спасење за живот вјечни", навео је Прањић у честитки.

Он је пожелио да овај Божић буде прилика за промишљање о "свим благодатима које су нам подарене".

"Нека нам оне буду мотив у одлучној изградњи земље у којој ћемо стварати свој дом и подизати своју породицу. Нека нам буду мотив за стварање земље у којој превладава толеранција и једнакоправност свих њених житеља, у којој ћемо живјети, радити и убирати плодове својег рада, те у којој ће све наше дјеловање бити залог боље будућности за којом чезнемо", истакао је Прањић.

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, поводом Божића и Нове године, упутила је честитку надбискупу врхбосанском кардиналу Томи Вукшићу, свештенству, редовништву и свим вјерницима у БиХ који празнују по грегоријанском календару.

Поводом наступајућег Божића и Нове године, Цвијановићева је њима и свим вјерницима који најрадоснији хришћански празник Христовог рођења славе по грегоријанском календару, упутила искрене честитке, са жељом да предстојеће празничне дане проведу у миру, здрављу и породичној срећи.

"Нека божићне поруке радости, љубави и наде испуне ваша срца и домове, а духовна снага празника помогне да истрајемо у свим искушењима и учврсти увјерење да су заједништво, толеранција и разумијевање пут који треба слиједити. Честит Божић и благословена Нова 2023. година!", наводи се у честитки српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић честитао је Божић надбискупу врхбосанском кардиналу Томи Вукшићу и свим римокатолицима и осталим хришћанима у БиХ који празнују по грегоријанском календару, уз жељу да празник подсјети на његовање добрих односа међу људима и очување духовног насљеђа свих народа у Републици Српској.

Вишковић је вјерницима католичке вјероисповијести пожелио да празничну радост подијеле са најближима.

"Нека нас празник који слави Христово рођење подсјети на важност непролазног богатства, на његовање добрих односа међу људима и очување духовног насљеђа свих народа у Републици Српској. Честит Божић и Нова година", навео је Вишковић у честитки коју је упутио у име Владе Српске и у своје име.

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија честитао је Божић свим вјерницима у БиХ који вријеме рачунају по грегоријанском календару, уз жељу да га прославе у радости, благостању, љубави и слози, у кругу својих најдражих.

Тегелтија је Божић честитао надбискупу врхбосанском и апостолском управнику Војног ординаријата у БиХ Томи Вукшићу.

"У име Савјета министара и своје име, Вама, свештенству и свим вјерницима у БиХ са радошћу честитам празник рођења Христовог", наведено је у Тегелтијиној честитки.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић честитао је Божић надбискупу врхбосанском Томи Вукшићу и вјерницима католичке вјероисповијести са жељом да овај велики празник прославе у здрављу и благостању.

"Нека нам радост Христовог рођења буде надахнуће за међусобно разумијевање и уважавање јер само ослоњени једни на друге можемо градити успјешније друштво. Честит Божић и Нова година", навео је Стевандић у честитки.

Он је честитку упутио у име Народне скупштине Републике Српске и у своје име бискупима, свештенству, редовништву, свим римокатолицима и осталим хришћанима у БиХ који празнују по грегоријанском календару.

Предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић честитао је Божић свим вјерницима католичке вјероисповијести, уз жељу да га дочекају у миру, радости и благостању.

"Поводом наступајућег Божића, свим вјерницима католичке вјероисповијести упућујем искрене честитке, уз жељу да Божић дочекају у миру, радости и благостању са својим најближим", навео је Шпирић у честитки.

Честитку је надбискупу врхбосанском Томи Вукушићу, свим бискупима, свештеницима, часним сестрама и свим католицима у БиХ упутио и замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Драган Човић, саопштено је и Парламентарне скупштине БиХ.

"И ове године с великом радошћу и надањем ишчекујемо нашу најрадоснију светковину, тренутак када је Бог у лику новорођенога дјетета сишао међу људе у највећој њежности и открио нам величину своје љубави која се очитује у осмијеху и рукама које се пружају према свима", рекао је Човић.

Он је поручио да је Божић и позив на очување живота, на заједништво с Богом, на љубав према сваком човјеку, према породичном животу.

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић честитао је Божић надбискупу врхбосанском Томи Вукшићу и вјерницима католичке вјероисповијести уз жељу да празник дочекају у добром здрављу, духовном миру и породичној срећи.

Радмановић је честитку упутио и бискупима, свештенству, редовништву, те свим римокатолицима и осталим хришћанима који Божић празнују по грегоријанском календару, саопштено је из парламента БиХ. "Свим вјерницима католичке вјероисповијести у БиХ, као и свим хришћанима који празнују по грегоријанском календару, желим да предстојећи празник Христовог рођења дочекају у добром здрављу, духовном миру и породичној срећи. Срећан и благословен Божић!", навео је Радмановић у честитки.

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић честитао је Божић надбискупу врхбосанском Томи Вукшићу и свим вјерницима католичке вјероисповијести у БиХ уз жељу да овај велики празник испуни њихове домове миром и радошћу.

"Нека свјетлост Христовог рођења буде наша звијезда водиља у новој години, да уједињени у добрим дјелима будемо подршка једни другима његујући универзалне хришћанске вриједности као темељ љепше будућности", навео је Давидовић у честитки.

Он је божићну честитку упутио у име Секретаријата и у своје име бискупима, свештенству, редовништву и свим римокатолицима који празнују по грегоријанском календару.


Независне новине