Вечерас у Центру за културу промоција књиге: Тузла - злочин без казне :: Semberija INFO ::

 

Вечерас у Центру за културу промоција књиге: Тузла - злочин без казне


Завичајно удружења Тузлака у Бијељини и Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица у години у којој памтимо 30 година од егзодуса Срба тузланске регије вечерас ће, 22. Децембра, промивисати књигу Тузла – злочин без казне и егзодус српског народа која свједочи о злочину на припадницима Југословенске народне армије у Тузли 15. маја 1992. године и страдању српског народа тузланске регије током 20. вијека.

Промоција ће бити одржана у великој сали ЈУ Центар за културу „Семберија“ у Бијељини, са почетком у 18 часова и 30 минута.

Издавачи књиге су Завичајно удружење Тузлака у Бијељини, Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Републички центар за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Бањалука и Издавачка кућа Епархије зворничко-тузланске „Синај“.

​Ово је прва књига у едицији „Свједоци страдања“ која има задатак да прикупљањем и публиковањем историјске документарне грађе о страдањима српског народа тузланске регије допринесе његовању културе сјећања, како се не би догодила нова страдања, а покровитељи књиге су Влада Републике Српске, Епархија зворничко-тузланска и Град Бијељина.