БИБЛИОТЕКА “ФИЛИП ВИШЊИЋ”: СЕМИНАР БИБЛИОТЕКАРА И КЊИЖЊИЧАРА :: Semberija INFO ::

 

БИБЛИОТЕКА “ФИЛИП ВИШЊИЋ”: СЕМИНАР БИБЛИОТЕКАРА И КЊИЖЊИЧАРА


У библиотеци “Филип Вишњић” организован је стручни семинар за књижњичаре и библиотекаре матичног подручја на тему “Библиотека-90 година као мјесто окупљања”. Директор Библиотеке Жељана Арсеновић појаснила је да је Библиотека “Филип Вишњић” надлежна за регију Семберије, Мајевице и дијела Посавине.

- Мрежу чини 36 библиотека са подручја општина Пелагићево, Доњи Жабар, Осмаци, Угљевик и Лопаре. Сваке године радимо на усавршавању библиотечких радника и књижњичара, а овај семинар посвећен је глобализацији и иновацијама у свијету библиотекарства”, рекла је Арсеновићева.



Један од предавача на семинару, Славица Гостимировић из Народне библиотеке Добој, доктор је библиотечких наука, а у библитекарству је 21 годину.
- Радо сам се одазвала позиву да будем предавач на семинару, јер свједоци смо да пролазимо кроз транзицију и да је глобализација присутна. Многе наше библиотеке су у незавидном положају по питању опреме и едукованог људства, тако да не могу ни физички ни материјално да изнесу све активности које захтијевају савремене промјене. Наше библиотеке теже да се све активности, које прате савремене библиотечке трендове и одвијају, а морам истаћи да многе библиотеке то и постижу, што не могу рећи за мале библиотеке, јер немају довољно средстава да купе рачунаре, немају интернет и слично”, рекла је Гостимировићева.


Семберија инфо