ОБЈАВЉЕНЕ „ПЕСМЕ СТАРОГ ЈАПАНА“ НА БРАЈЕВОМ ПИСМУ :: Semberija INFO ::

 

ОБЈАВЉЕНЕ „ПЕСМЕ СТАРОГ ЈАПАНА“ НА БРАЈЕВОМ ПИСМУ


У оквиру културне манифестације „Вишњићеви дани“ Народна библиотека „Филип Вишњић“ у Бијељини данас је била мјесто на којем је изведен културно-умјетнички програм под називом "С Вишњићем у сјећању – свјетлост музике и стиха". Поред бијељинске Народне библиотеке у организацији програма је учествовао Савез слијепих Републике Српске.
 

-Наш Савез слијепих традиционално учествује у програму обиљежавања Вишњићевих дана враћајући на одређени начин наш дуг према Филипу Вишњићу, нашем народном трибуну, гуслару и пјеснику. Жеља нам је да се барем на овај начин, као слијепи људи, као организација која окупља слијепе људе одужимо овој важној личности наше историје и културе“, рекао је Ранко Сузић, предсједник Савеза слијепих Републике Српске.

Централна тачка данашњег програма била је промоција још једне књиге писане брајевим писмом. Ријеч је наиме, о књизи поезије „Песме старог Јапана“ коју је још 1928. године превео Милош Црњански. У данашњем програму у славу Филипа Вишњића учествовали су представници ЈУ Специјална библиотека за слијепа и слабовида лица РС, Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ из Дервенте и Савеза слијепих Републике Српске.

(Семберија инфо)