"MUZIČKI UMJETNICI SEMBERIJE" KONCERTOM NAJMLAĐIH, OBILJEŽILI SVJETSKI DAN MUZIKE :: Semberija INFO ::

 

"MUZIČKI UMJETNICI SEMBERIJE" KONCERTOM NAJMLAĐIH, OBILJEŽILI SVJETSKI DAN MUZIKE


Foto: Semberija info
Концертом "Музичко путовање" који  је вечерас одржан у великој сали Центра за културу “Семберија”, Удружење грађана “Музички умјетници Семберије” обиљежили су Свјетски дан музике.


 
На концерту су наступили полазници Музичке радионице “Чаролија”, узраста од 3 до 8 година. Они су извели најљепше традиционалне пјесме из неколико држава са четири континента, а публици су се вечерас представили и полазници Школице клавира.


 
Наташа Собо умјетнички руководилац Музичке радионице "Чаролија", каже да су припреме за вечерашњи концерт трајале 5 мјесеци.


 
-Текстови пјесама су прилагођени њиховом узрасту и задовољство је радити са најмлађима јер ми смо ту да развијемо њихове таленте, радимо на развоју ритма, звука, координацији покрета. У радионици “Чаролија” у сарадњи са логопедом, радимо и на вјежбама за правилно дисање и правилну артикулацију говора. Дјеца су много инспиративна и нове идеје саме навиру сваки дан”, истакла је Собо.



Прије почетка концерта, публику у сали поздравио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, а малим извођачима пожелио је много успјеха  у даљем развоју њиховог талента.


Свјетски дан музике почео је да се обиљежава 1982. године, на иницијативу француског министарства културе и већ пуних 40 година прославља се у више од 100 земаља свијета.



Овим концертом и Бијељина  се придружила свјетским метрополама у прослави овог важног дана за музику и музичке умјетнике.



(Семберија инфо)