ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА БРАТИСЛАВА ХЕГYЕССY-А :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА БРАТИСЛАВА ХЕГYЕССY-А


Foto: Semberija info
У Галерији Центра за културу "Семберија",  вечерас је  отворена  изложба слика Братислава Хегyессy-а. У свом раду овај умјетник  експериментише различитим техникама од  колажа, уља, до пастела, а  до сада је излагао више пута самостално и колективно.


 
Братислав Хегyессy рођен је у Фочи, а Академију умјетности одсјек сликарство, завршио је у Бањалуци  2006.године, у класи професора Радомира Кнежевића.


 
Хегyессy  је рекао да му је ово четврта по реду изложба у Бијељини , те да га је овог пута за изложбу инспирисао сам простор галерије.



-Излаго сам већ неколико пута у Бијељини али на један други начин. Ова галерија је један нови простор који се мени допао због  излога, а идеја је била да се изложе ове слике зато што се привући пажњу својим бојама. Волио бих да слике буду освјетљене током ноћи, како би привукле пролазника да придју и погледају и да на тај начин, можда ето допринесемо култури. Код нас се људи мало мање разумију у сликарство, посебно у овакве апстрактне ствари, као што је ова изложба али ја сам сматрао да овом бојом и обликом који је на неки начин допадљив, ипак може да се придје публици  иако је тотална апстракција”, истакао је Хегyессy.



Кустос бијељинске Галерије Павле Голијанин, навео је да је изложба састављена из двије цјелине.



-У првој цјелини умјетник се бави скоро архитектонским елементом попут ромба, а из његових варијација настају ове апстрактне слике.У другој цјелини, умјетник се бави неким више личним приступом и то су заправо приче које он препричава”, рекао је Голијанин.


 
 Изложба ће бити отворена до 4. јула 2022. године.
 
(Семберија инфо)