АНА ТИКВЕША: ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ ЗА ТРЕЋЕ И ЧЕТВРТО ДИЈЕТЕ :: Semberija INFO ::

 

АНА ТИКВЕША: ЈЕДНОКРАТНА ПОМОЋ ЗА ТРЕЋЕ И ЧЕТВРТО ДИЈЕТЕ


Град Бијељина обезбиједиће једнократну помоћ у износу од 300 конвертибилних марака за свако треће и четврто новорођенче у породици, након што је приједлог о оваквом начину подстицања повећања наталитета Скупштини Града предложила Ана Тиквеша, оснивач Удружења грађана „Мама М“ и кандидат за одборника из Странке демократске Српске Семберија.
 
- Удружење „Мама М“ основано је 2016. године и бави се промоцијом здравог начина живота трудница и омладине. Организујемо двије значајне школе за младе родитеље, а то су Школа за труднице и Школа родитељства, које је до сада похађало више од 500 суграђана. Одлука о једнократној помоћи за треће и четврто новорођенче је можда мали корак, али велики за будућу пронаталитетну политику. Не смијемо заборавити да је породица основна ћелија друштва, а да је Бијељина један од ријетких градова који су кренули у борбу за што више рађања – истакла је Тиквеша.
 
Предсједник СДС Семберија Мићо Мићић навео је на прес-конференцији да ова странка има најбољу листу за локалне изборе, а да су жене које се налазе на њој професионално остварене, али такође и привржене породици.
 
- Опредијељени смо за реализацију свих мјера које могу да допринесу повећању броја новорођене дјеце. Градска управа финансира четврти покушај вантјелесне оплодње, традиционално дарујемо прву рођену бебу у новој години и слично. Подсјетићу вас да смо само у претходних десет година отворили пет нових обданишта, а водимо рачуна и о материјално угроженој дјеци – нагласио је Мићић.