ЦЕНТРАЛНА ТРИБИНА ИЗБОРНЕ ЈЕДИНИЦЕ 6 ДНС-А ОДРЖАНА ВЕЧЕРАС У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ЦЕНТРАЛНА ТРИБИНА ИЗБОРНЕ ЈЕДИНИЦЕ 6 ДНС-А ОДРЖАНА ВЕЧЕРАС У БИЈЕЉИНИ


Централна трибина ДНС-а, Изборне јединице 6 одржана је вечерас у Центру за културу „Семберија“ у Бијељини.

​-Демократски народни савез је политичка партија која није на продају и не тргује интересима РС. Она заговара разговор, дијалог, компромис и не дијели грађане РС и БиХ по било ком основу. Свако ко жели РС јаку и економски проспритетну, свако ко заговара неупитност постојања РС имаће пријатеља и саговорника у ДНС-у, а онај ко доводи у питање постојање РС имаће највећег противника. Управо због тога, истакли смо кандидатуру за предсједника РС коме је улога да по уставу представља РС и да заговара државно јединство. Ја ћу бити кандидат свих грађана РС, кандидат ДНС-а који ће заговарати то јединство и неће дијелити грађане по било којој основи, који ће загoварати онај програм који је ДНС предвидио трећи пут, а то је програм јединства, економског опоравка и економске стабилизације РС“, истакао је Радислав Јовичић, кандидат за предсједника Републике Српске.

-Мислим да је народу Републике Српске доста црно бијелог филма. Доста је више црно – бијеле заставе, вријеме је да се „огрнемо“ нашом тробојком, да кренемо напријед, да понудимо грађанима РС економску стабилност, националну безбједност, енергетску стабилност, да имамо образовање и здравство којим ћемо се поносити. Ја, као члан предсједништва БиХ, трудићу се да обезбиједим српско национално јединство. У Предсједништво идем да направим дијалог, договор и обећавам да ћу бити члан Предсједништва сваког Србина и цијеле РС, а не само једне политичке партије“, нагласио је Ненад Нешић, кандидат за српског члана Предсједништа БиХ.



-ДНС је странка која има своје кандидате и за НС РС и Парламентарну Скупштину БиХ. Било ко од кандидата да буде изабран, ми у ДНС-у смо сигурни да ће бити добра спрега између народа и свих нивоа власти. У ДНС-у се залажемо да послије избора, било који кандидат из било које странке да прође за посланика у НС РС, направимо један тим и да сви посланици из ИЈ 6,  да заједно дјелујемо у интерсу народа, који ће нас одабрати да заступамо њихове интересе“, истакао је Миленко Зупур, носилац листе за Народну Скупштину Републике Српске у ИЈ 6.