НАЈВЕЋЕ ОКУПЉАЊЕ ПАРТИЈА У СЕМБЕРИЈИ: ПОДРШКА ДОДИКУ И ЦВИЈАНОВИЋЕВОЈ :: Semberija INFO ::

 

НАЈВЕЋЕ ОКУПЉАЊЕ ПАРТИЈА У СЕМБЕРИЈИ: ПОДРШКА ДОДИКУ И ЦВИЈАНОВИЋЕВОЈ


Милорад Додик и Жељка Цвијановић обезбиједили су побједу за мјеста предсједника Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ. Разлике у гласовима које ће остварити у Приједору, Дубици, Лакташима Српцу, Челинцу, Мркоњић Граду, Добоју, Требињу , Источном Сарајеву, Палама, Вишеграду, Зворнику не могу се достићи, али је важно да тако буде и у Бијељини, рекао је Мирослав Миловановић, предсједник Градског одбора СНСД Бијељина на великом скупу на којем је учествовало 12 странака, коалиција и листа одржаном вечерас у Дворовима.  



Миловановић: У октобру бирамо између политике резултата и политике обећања

Миловановић је појаснио да су се скоро све политичке партије у Семберији окупиле око подршке Додику и Цвијановићевој, у истом заједничком духу у којем се у Коалицији ,,Договор за Бијељину“ ради на рјешавању проблема важних за Семберију.
  
„Другог октобра, а то су рекле и моје колеге, ми бирамо између политике резултата и политике обећања. Када кренете од Требиња, преко Јахорине и Олимпијског центра, Вишеграда до Бијељине гдје ускоро почиње градња новог аутопута, видљиви су резултати и то није урадио само СНСД него и ови људи који су са нама и који су учествовали, на овај или онај начин, у раду Владе Српске“ истакао је Миловановић.



Ристић: О потреби промјена причали су и у Либији и Афганистану

Славенко Ристић је испред Републичке странке Српске упозорио је да нам о потреби промјена и демократији говоре исти они који су о промјенама причали и Гадафију и у Афганистану у којем је педесетих или шездесетих година прошлог вијека постојало уређење и демократија.

„Републичка странка Српске, чији сам лидер, ставила је свима до знања да ће увијек бити дио рјешења, а не проблема. Ту нема дилеме. Наш народ је изабрао свој пут још 1992. године, а сада сам са вама јединствен у циљу да тај пут сачувамо. Погледајте ову фотографију, на којој се Милорад Додик рукује са Путином, а Јелена Тривић са Кристијаном Шмитом! Треба ли још нешто појашњавати?! „ упитао је Ристић  показујући присутнима лист са фотографијама.

Митровић: Опозиција је у расулу, сада се боримо са пропагандом медијских кућа и друштвених мрежа

У име Покрета за Бијељину и Уједињене Српске, предсједник Покрета Миленко Митровић рекао је да у опозицији тренутно влада потпуно расуло, али да су се у кампању интензивно укључили медији и друштвене мреже под утицајем фактора из иностранства.

„Пред вама и нама заједно стоји нимало лак посао до другог октобра не зато што са друге стране имамо тешке политичке противнике, напротив у њиховим редовима је расуло. Задатак је тежак јер се боримо са медијским кућама, тачније БН телевизијом, са  друштвеним мрежама на којима се спинује јавност, а они су подупрти страним амбасадама у циљу да унесу немир, мржњу и подјеле међу наше грађане,“ упозорио је Митровић. 

Јовић: Они који снимају лоше филмове и лоше глуме не могу водити Српску 

Предсједник градског одбора Социјалистичке партије Недељко Јовић је рекао да се Република Српска која смета неким западним силама, у октобру брани оловком и гласом за Милорада Додика и Жељку Цвијановић. Они други који, како је рекао, сада снимају лоше филмове и лоше глуме, не могу водити Републику Српску.

,,Да ли у Републици Српској има проблема? Да ли има крајева гдје треба да се љепше и боље живи? Наравно да има. Сви ћемо се заједно борити да поправљамо стање гдје год се може, али оно што је сада кључно је да са Додиком и Цвијановићевом сачувамо Републику Српску,“  рекао је Јовић.

Дакић: Испунимо своје право и моралну обавезу и гласајмо за Српску 

Милан Дакић је у име коалиције око ДЕМОС истакао да у Дворовима живи два пута више гласача него у неким општинама Српске и позвао присутне да утичу на пријатеље и познанике да искористе свој гласачко право и подрже стабилност Републике Српске.

,,Знате ли ви какво оружје имате у рукама за одбрану Српске, колики број гласова? Тридесет одсто људи у мјесним заједницама уопште не излазе на изборе. Знате ли ви који је то број гласачких листића? То је неколико хиљада само овдје, неколико хиљада неискориштеног људског права, али и моралне обавезе да се брани Република Српска“ нагласио је Дакић. 

Јанковић: Без дилеме - Додик и Цвијановићева су гаранти стабилности Републике Српске

Успјешна Српска, Народна партија – Дарко Бањац и Прва СДС немају дилему и даје пуну подршку Милораду Додику и Жељки Цвијановић, јер су доказали да су гарант стабилности Републике Српске, њеног напретка и побољшања угледа у свијету, истакао је између осталог Немања Јанковић.

,,Можемо говорити о помоћи у двије поплаве које су задесиле Републику Српску, о улагању у здравствени сектор, о улагању у пољопривреду која трају или великом пројекту који се десио на овом простору, градњи ауто-пута који пролази кроз Семберију и који би требао не смо ангажовати грађевинску оперативу него донијети повећање плата, раст вриједности некретнина, нова улагања и долазак инвеститора“ рекао је Јанковић подсјећајући грађане на само дио активности  које су проведене или ће се провести у Семберији.