ВОЈИН МИТРОВИЋ: РС СА ДОДИКОМ И ЖЕЉКОМ ИДЕ НАПРИЈЕД И ЗАТО ОЧЕКУЈЕМО ПОДРШКУ НАРОДА СЕМБЕРИЈЕ И МАЈЕВИЦЕ :: Semberija INFO ::

 

ВОЈИН МИТРОВИЋ: РС СА ДОДИКОМ И ЖЕЉКОМ ИДЕ НАПРИЈЕД И ЗАТО ОЧЕКУЈЕМО ПОДРШКУ НАРОДА СЕМБЕРИЈЕ И МАЈЕВИЦЕ


Војин Митровић, носилац листе СНСД-а за Народну скупштину РС, позвао је грађане Семберије и Мајевице да подрже Милорада Додика за предсједника РС и Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ, јер су они једини гарант очувања РС.

“Најважније да ови избори прођу у демократском духу и без изношења тешких ријечи. Народ Семберије и Мајевице  треба да сагледа шта је актуелна Влада РС урадила у протеклом периоду  и да то упореди са оним што је урадила друга страна  док су они били на власти”, рекао је Војин Митровић.

Према његовим ријечима, актуелна Влада РС је урадила доста тога, између осталог, граде се ауто-пут од Београда до Бања Луке, од Београда до Сарајева.

“Гради се инфраструктура широм РС. До сада имамо преко 100 километара аутопутева у РС. Израђене су болнице и друге здравствене установе, школе, вртићи, системи за наводњавање…”, нагласио је Митровић.

Влада РС, каже Митровић, није занемарила ни социјалне категорије, вишечлане породице,  мајке са четверо и више дјеце, борце, пензионере и раднике.

“Свједоци смо да претходна власт није редовно исплаћивала пензије. Ми сада имамо редовне пензије, које се из годину у годину увећавају у складу са могућностима РС. Све то је оно што народ Семберије и Мајевице треба да види и сагледа“, рекао је Војин Митровић.

Управо због свега урађеног, наглашава Митровић, народ треба да казни или награди Милорада Додика и Жељку Цвијановић.

“Сигуран сам да ће Додик и Жељка добити подршку грађана. Они су  гарант опстанка РС, док друга страна за савјетнике имају стране  амбасаде и непријатеље српског народа. Милорад Додик и Жељка Цвијановић су ослоњени на Србију, Русију и Кину, а то је гарант нашег опстанка да сутра наша дјеца не би говорила бошњачки језик и учили бошњачку историју”, истиче Митровић.

Рекао је да,  као носилац листе СНСД-а за Народну скупштину РС, очекује најбољи резултат, али да је најважније да побиједе Милорад Додик и Жељка Цвијановић.