Малишани уз подршку општине Угљевик шести пут на НТЦ кампу на Гучеву: Технике брзог учења :: Semberija INFO ::

 

Малишани уз подршку општине Угљевик шести пут на НТЦ кампу на Гучеву: Технике брзог учења


И ове године Угљевички малишани ће уз помоћ локалне самоуправе, која их је подржала са више од 10.000 КМ, учестовати на шестом по реду НТЦ /Никола Тесла Центар/ кампу на Гучеву  код Лознице.

Начелник Угљевик Василије Перић организовао је пријем и испратио  31 малишана пут Гучева, узраста од шест до 12 година.

Организатор кампа је угледни професор др Ранко Рајевић чије су методе ваљаног учења увелико уврштене и у наставне програме факултета широм региона и дијела Европске уније.

Перић је пожелио д‌јеци лијеп и угодан боравак на НТЦ кампу који је едукативан уз жељу да стичу што више знања али и да уживају у одличном амбијенту планине Гучева.

-Шести пут по реду угљевички малишани имају могућност да буду учесници овог едукативног кампа који води др Ранко Рајевић са којим имамо одличну сарадњу-рекао је Перић.

Говорећи о значају овог едукативног кампа, Перић је нагласио да се сваке године даје значајна финансијска подршка те да ће тако бити у наредном периоду јер су д‌јеца најважнија у раду локалне самоуправе.

-Важно је да д‌јеца имају и физичке активности као и едукације а то НТЦ камп пружа, и то ће им значити у њиховом одрастању и животу-додао је Перић.

Асисент на НТЦ кампу Младен Стевановић из Угљевика рекао је да су полазници кампа д‌јеца узраста од шест до 12 година и захвалио начелнику општине Угљевик на подршци која је према његовим ријечима присутна свих година.
Стевановић је истакао да је циљ НТЦ кампа подстицање развоја знања, вјештина и емоција које се у свакодневном животном ритму можда успорено развијају или су сасвим запостављене код малишана.

-Аутор програма др Ранко Рајевић са својим НТЦ тимом омогућиће д‌јеци да уче кроз игру и истраживање. Камп омогућава д‌јеци да упознају свијет око себе да унаприједе међусобну комуникацију, развијају истраживачки дух и физичке вјештине. Све се то постиже кроз НТЦ радионице, спортске полигоне, учењем о природи, приче уз логорску ватру и друго-рекао је Стевановић.