Угљевичани на кампу младих културних стваралаца: "Заиграло српско срце" усред Подгорине :: Semberija INFO ::

 

Угљевичани на кампу младих културних стваралаца: "Заиграло српско срце" усред Подгорине


Љетњи камп под називим "Заиграло српско срце" у Осечини, у лијепој Подгорини, окупио је више културно-умјетничких друштава са лијеве и десне обале ријеке Дрине међу којима су и чланови ансамбла СКУД "Трнова"  из Угљевика.
 
Млади ствараоци, са свих српских страна заиграли су и запјевали тако лијепо и питко, отмено и величанствено да су разгалили по највећој врућини душе хиљаде људи тог дијела Србије и њихове многобројне госте међу којима су били и Угљевичани.
 
Један од доказа да су контакти Србије и Републике Српске све интензивнији показао је и сусрет начелника општине Угљевик Василија Перића и министра за дијаспору у Влади Репиблике Србије Ђорђа Милићевића.
 
Изражавајући обострано задовољство оним што су приредила српска културно-умјетничка друштва из Србије, Републике Српске, Румуније, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Косова и Метохије, Перић и Милићевић су поручили да нема те бране која може да заустави заједничко очување јединствене нам културне и националне баштине.
 
Предсједник општине Осечина Никола Томић домаћин ове светковине, нагласио је да је свима посебно драго што су ту браћа из Угљевика и Требиња а међу њима угљевички начелник Василије Периц, свима добро знан као човјек који његује најљепше односе са матицом Србијом и њеним општинама и градовима.
 
На те ријечи челника Осечине публика је одговорила дуготрајним аплаузом.
 
-Као и увијек тако и сада срцу ми је мило кад видим како и наши млађи нараштаји његују добре односе а то је зна се најљепше, најблаготворније и најбогоугодније кроз културно стваралаштво-поручио је Перић.
 
Овакав амбијент каже Перић свједочи да духовни и културни простор српског народа ма гдје живио нико и ничим не може да омеђи.
 
-Дивно је вечерас било бити гост доброг и честитог народа Подгорине од старих до младих и нашеф домаћина Николе Томића-рекао је Перић.
 
Начелнику Угљевика уручена је захвалница од стране домаћина ове светковине а Перић је домаћинима уручио слику која је настала на Ликовној колонији у Угљевику.
 
Љетни камп Осечина 2024  под називом “Кад заигра српско срце” угостио је дјецу културно- умјетничких друштава из земаља региона, Румуније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Македоније као и дјецу са Косова у Метохије. Камп траје до 20 јула.