Позитиван ревизорски извјештај општини Угљевик: Одговоран и унапријеђен рад :: Semberija INFO ::

 

Позитиван ревизорски извјештај општини Угљевик: Одговоран и унапријеђен рад



Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске дала је позитивно мишљење о финансијским извјештајима када је ријеч о пословању општине Угљевик, рекао је начелник Угљевика Василије Перић.

Изразивши задовољство, Перић је оцијенио,  да је унапријеђен рад општине Угљевик.

-У великом броју сегмената побољшане су услуге према грађанима. Захваљујем свим службеницима који су се трудили у претходном периоду да раде у складу са законом, рачуноводственим правилима и политикама и тако настављамо и у 2024. години-рекао је Перић и најавио даље унапређивање рада општинске управе за добробит грађана.

Начелница за финансије општине Угљевик Ружа Јовић рекла је да је Главна служба за ревизију јавног сектора Републике Српске извршила ревизију консолидованих финансијских извјештаја општине Угљевик и ревизију усклађености за период од 1.1. 2023 до 31.12. 2023. године.

-По мишљењу ревизора консолидовани финансијски извјештаји општине Угљевик истинито и објективно приказују, у свим материјалним аспектима финансијско стање имовине и обавеза на дан 31. 12. 2023. године и извршење буџета за годину која се завршава на тај дан, у складу са прописаним оквиром финансијског извјештавања за јавни сектор. На основу наведеног ревизори су дали позитивно мишљење о финансијским извјештајима за поменути период-рекла је Јовићева новинарима.

Јовићева је навела да је уз ревизију консолидованих финансијских извјештаја општине Угљевик за 2023. годину извршена и ревизија усклађености активности, финансијских трансакција и информација са значајним законским и другим прописима гђе су ревизори дали мишљење са резервом.

-Извјештаји Главне службе за ревизију јавног сектора Републике Српске овим потврђују да је општина Угљевик одговорно и квалитетно радила у претходном периоду-закључила је Јовићева.


За Семберија инфо - Младен Василић