ЗНАЧАЈНА ПОДРШКА ПЧЕЛАРИМА: Општина Угљевик издвојила 46.000 КМ подстицаја за пчеларство :: Semberija INFO ::

 

ЗНАЧАЈНА ПОДРШКА ПЧЕЛАРИМА: Општина Угљевик издвојила 46.000 КМ подстицаја за пчеларство


Начелник општине Угљевик Василије Перић уручио је данас подстицајна рјешења за 99 пчелара са подручја ове подмајевичке општине укупне вриједности 46.000 КМ из локалног буџета.

Перић је поздравио окупљене пчеларе и пожелио им успјешан рад и добар принос меда те захвалио за све што чине за развој пчеларства угљевичког краја.

-Из године у годину све је већи број пчелара на подручју наше општине што ме посебно радује а наш крај је познат и као воћарски крај. Подстицај по пчелињем друштву износи 12 КМ и тако ћемо наставити и у наредном периоду јер је пчеларство изузетно важно а моја жеља је да подстицај буде и већи-рекао је Перић.

Он је оцијенио одличном сарадњу општине Угљевик са Удружењем пчелара „Мајевичка кошница“ која је према његовим ријечима присутна од самог оснивања овог удружења те најавио још снажнију подршку у наредном периоду.

Предсједник Управног одбора „Мајевичке кошнице“ Здравко Симић истакао је да начелник Перић и руководство општине Угљевик дају финансијску подршку пчеларима али и важност овом племенитом занимању.

-Због климатских промјена и разних околности све је теже бавити се пчеларством али ентузијасти налазе времена и простора да се баве узгојем пчела. Није лако добити квалитетан мед, јер има много услова од којих зависе добар принос зато нам је важна ова финансијск подршка из општине Угљевик-рекао је Симић.

Удружење „Мајевичка кошница“ броји 4.000 пчелињих друштава и има 112 чланова.

Пријему су са Перићем присуствовали шеф кабинета начелника Милорад Јовичић и начелник Одјељења за финансије општине Угљевик Ружа Јовић.