Искрени борци против рудника литијума из Лопара поручили: ПО ЦИЈЕНУ ЖИВОТА НЕ ДАМО КОПАЊЕ ЛИТИЈУМА! :: Semberija INFO ::

 

Искрени борци против рудника литијума из Лопара поручили: ПО ЦИЈЕНУ ЖИВОТА НЕ ДАМО КОПАЊЕ ЛИТИЈУМА!


Не дамо по цијену живота копање литијума на Мајевици, поручили су из "Покрета за Мајевицу"-искрени борци против рудника литијума из Лопара чија је канцеларија отворена данас у центру ове мајевичке општине. 
 
Из овог народног покрета, који на самом отварању има готово 1.000 чланова, патриота Лопара и Мајевице наглашавају да је ово удружење против отварања рудника литијума и других руда на Мајевици, сматрајући да је то велики атак на природу, животну средину и природне љепоте мајевичког краја. 
 
-Сви ви који сте искрени дођите и будите дио нас. Само искреном борбом можемо се ослободити намјера бјелосвјетских профитера који желе да нам узму нашу прадједовску земљу уз помоћ домаћих издајника-поручују из Удружења. 
 
Предсједник "Покрета за Мајевицу" адвокат Миланко Тошић, старосједилац Лопара,  истакао је да су овдашње благодети, које је природа дала, нешто што мора да се чува као два ока у глави. 


 
Истичућу лицемјерје дијела политичара, и то "виђенијих" из Лопара када је ријеч о копању литијума који су прво били за а сад су тобоже против, Тошић је поручио да је куцнуо час да се и ријечју и дјелом покаже ко је ко а шта је шта. 
 
Тошић је захвалио  Његовом високопреосвештенству архиепископу и митрополиту зворничко-тузланском Фотију јер је указао на штетност копања литијума и бесједом дао српском народу снагу за борбу против овог зла и профитера. 
 
-За нас нема дилеме. Не долази у обзир никакво отварање рудника литијума јер би то угрозило не само наше природне љепоте, него и наше животе и убило би будућност будућих покољења. Ово јесу велике ријечи али су апсолутно тачне зато нам је потребно најискреније јединство али не са онима који ипак мисле да ће моћи да прођу по принципу оне народне "пара врти гдје бургија неће", е код нас то никад неће проћи и шаљемо им велико не, не и не руднику који су наумили да отворе на нашој легендарној, чувеној и вољеној Мајевици-поручио је Тошић.