СЛАВЕ ХРАМОВА У ГОРЊЕМ МАЧКОВЦУ И ПУКИШУ :: Semberija INFO ::

 

СЛАВЕ ХРАМОВА У ГОРЊЕМ МАЧКОВЦУ И ПУКИШУ


У црквама у Горњем Мачковцу и Пукишу, код Лопара обиљежена је слава Преподобни Сисоје Велики, који је заштитник ових светиња.

Литургију у Пукишу је служио протојереј - ставрофор Славко Максимовић, уз саслужење свештеника из Епархије зворничко-тузланске.

У молитвеном слављу је учествовао велики број мјештана из Пукиша и околине, а присутни су били и предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић и начелник за привреду и друштвене дјелатности локалне заједнице Жељко Керовић, као и предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић и одборник у Скупштини дистрикта Срђан Блажић.

Према ријечима Миленка Ристића, предсједника Скупштине општине Лопаре незванично је договорено да Брчко дистрикт и општина Лопаре заједнички учествују у завршетку 700 метара пута кроз мјесну заједницу Пукиш.

„Када је у питању интерес нашег народа и цркве и градња инфраструктуре границе између дистрикта и наше општине нису никаква препрека“, истакао је Ристић.

Крсна слава храма у Горњем Мачковцу Преподобни Сисоје Велики, који је заштитник ове светиње, обиљежена је у присуству великог броја вјерника.