СДС, 9. ЈАНУАР И РЕПУБЛИКА СРПСКА СУ НЕРАСКИДИВО ПОВЕЗАНИ ПОРУЧЕНО ЈЕ СА ОБИЉЕЖАВАЊА ПЕТРОВДАНА НА МАЈЕВИЦИ :: Semberija INFO ::

 

СДС, 9. ЈАНУАР И РЕПУБЛИКА СРПСКА СУ НЕРАСКИДИВО ПОВЕЗАНИ ПОРУЧЕНО ЈЕ СА ОБИЉЕЖАВАЊА ПЕТРОВДАНА НА МАЈЕВИЦИ


У присуству великог броја чланова, симпатизера и гостију У Лопарама је прослављена слава Српске демократске странке /СДС/ Свети апостоли Петар и Павле.
 
Предсједник Општинског одбора Лопаре Радо Савић је пожелио срећну крсну славу свима који славе Петровдан, уз жељу да Република Српска и њен народ живе у миру и благостању превазиђу све невоље које их сналазе.


 
„С поносом данас могу рећи да сам члан Српске демократске странке коју нису успјели угасити многи који су наше чланове хапсили, прогонили, појединцима забрањивали политички рад, а на крају покушали забранити и рад цијеле странке. Успјели смо превазићи све те проблеме, не одричемо се Српске демократске странке, нашег народа, Републике Српске и њеног Дана 9. јануара“, поручио је Савић. 
 
Желимир Нешковић, потпредсједник Српске демократске странке је рекао да је срећан што странка на Мајевици у Лопарама обиљежава по 34. пут крсну славу са својим народом. 


 
„Петровдан је симбол оснивања Српске демократске странке и један од симбола утемељења Републике Српске. Руководство и представници странке у органима власти и законодавним тијелима на разним нивоима задржали су исти циљ и исти правац а то је очување и јачање Републике Српске, очување положаја српског народа у БиХ, поготово у овим кризним временима када постоји удар на опстанак и када и Република Српска и странка имају велике проблеме и притиске у функционисању“, навео је Нешковић.


 
Након ломљена славског колача истакнутим члановима Српске демократске странке додијељене су захвалнице.
 
У име добитника захвалио се Митар Спасојевић који је чланству странке поручио да уложи напоре како би се Српска демократска странка и Република Српска сачувале.