ОПШТИНА ЛОПАРЕ ДОМАЋИН ЈЕ НАЈЉЕПШИМ ДЈЕВОЈКАМА ДИЈАСПОРЕ :: Semberija INFO ::

 

ОПШТИНА ЛОПАРЕ ДОМАЋИН ЈЕ НАЈЉЕПШИМ ДЈЕВОЈКАМА ДИЈАСПОРЕ


Foto
 Општина Лопаре и Удружење Мајевичана у Швајцарској од 24. до 31. јула, по једанаести пут организују традиционалну манифестацију „Дани дијаспоре“. 
 
Овогодишња манифестација се одвија под слоганом „Код куће је најљепше“. 
 
„Дани дијаспоре“ имају за циљ да ојачају везе наших земљака са родним крајем и ове године су далеко садржајнији, јер је догађај у претходним годинама трајао три дана, а овог љета прераста у седмодневну манифестацију која ће бити употпуњена забавним и спортским активностима, традиционалним сајмом домаћих производа и кућне радиности као и разговорима о привреди, традицији и култури, и свему ономе што је занимљиво на Мајевици.
 
Очекујемо да ће манифестацију „Дани дијаспоре“, која ће се одржавати и у Прибоју, и у Лопарама, посјетити неколико хиљада наших земљака и да ће ови „Дани дијаспоре“ бити изузетна прилика нашим људима да дио свог годишњег одмора проведу у свом крају, гдје ће имати седмицу квалитетног садржаја, саопштено је из општинске управе.
 
У склопу манифестације “Дани дијаспоре”, под покровитељством Општине Лопаре, на дан 28.07.2022 године, у организацији Дирекције "Мисс БиХ за Мисс свијета", на базенима Оцтопус с почетком у 19:00х, одржава се избор “Мисс дијаспоре 2022”.

Дјевојке које учествују на избору нису само дјевојке које имају лијепе црте лица, већ се ради о дјевојкама које су образоване, талентоване те активне у волонтерским, хуманитарним и осталим промотивним акцијама, а својим шармом, особношћу И понашањем, најбоље су представнице свог краја, мјеста, града И земље – истичу организатори….

На натјецању “Мисс дијаспоре” сазнат ћемо које 3 дјевојке настављају ток натјецања на избор Мисс Републике Српске, Мисс Федерације БиХ И Мисс БиХ. Поред огромног публицитета све дјевојке добијају и корисне стручне тренинге из области онлајн комуникација, јавног наступа, стајлинга, фотографије, као и из домена личног развоја.
Међу њима, најбоље пласирана девојка, добија и једну фантастичну прилику – право учешћа на финалном избору Мисс БИХ за Мисс Свијета 2022/2023. Ова награда подразумјева и двонедељне припреме за наведени финални избор.  

Избор Мисс БиХ за Мисс Свијета је најстарије и најугледније натјецање љепоте у нашој земљи, које се одржава од 1996 године. Двадесет и шесту годину за редом БиХ, путем званичне Дирекције “МИСС БиХ” равноправни је учесник једног од најгледанијих пројеката “МИСС СВИЈЕТА”, који у свом предзнаку носи назив “љепота са сврхом”.



Пријаве за дјевојке још увијек трају тако да се све заинтересоване дјевојке од 16 до 26 година могу пријавити у инбоx на ФБ или инстаграм Миссс БиХ за Мисс Свијета, или на службену страницу www.миссбих.ба тако што ће испунити пријавницу И послати  путем емаила: пријавазамиссбих@гмаил.цом

Сви посјетитељи који дођу на избор “Мисс дијаспоре 2022” на базене Оцтопус 28.07. 2022 године у 19:00х, моћи ће уживати у фантастичном програму и одличним модним ревијама. У музичком дијелу програма госте ће забављати млада пјевачица Марија Томић као И нова музичка нада Јована Томић, а након избора слиједи концерт изненађења и бити ће могуће ноћно купање.

Захваљујемо се Општини Лопаре и спонзору Термал Инт д.о.о. Лопаре, који су помогли да И младе дјевојке из дијаспоре добију своју шансу И буду дијелом пројекта који истиче позитивне вриједности нашег друштва И у чијем средишту су младост, љепота, интелигенција и хуманост.

Побједницу очекује богата награда поклон професионални модни боок агенције Абц Моделс Мгмт интернатионал.