ЈАЊА ДОБИЈА МОДЕРНУ ПЛАЖУ НА ДРИНИ :: Semberija INFO ::

 

ЈАЊА ДОБИЈА МОДЕРНУ ПЛАЖУ НА ДРИНИ


Дуго година уназад становници Јање се жале на непостојање ни једне уређене плаже на обали ријеке Дрине. Један од најважнијих разлога зашто је то тако јесте плаховита природа ове ријеке која уништава своје обале али и велика експлоатација шљунка из дринског корита. Наравно, ни људски фактор није занемарив. 



Неколико ентузијаста окупљених у Удружењу грађана „Афирмација“ из Јање одлучило је урадити нешто по овом питању. Припремили су пројекат и преко Министарства за расељене особе и избјеглице Федерације БиХ добили потребна средства за изградњу плаже на обали Дрине са свим потребним садржајима. Плажа ће се налазити у близини некадашњег мотела а неопходну подршку и виду потребних сагласности дала је ЈУ „Воде Српске“ која газдује простором на којем се гради плажа.



-Планирали смо да све потребне радове завршимо до недјеље, 28. јула. Међутим, због објективних разлога бићемо принуђени да дан отварања плаже помјеримо ка средини сљедеће седмице. Према пројекту, плажа ће поред простора за лежаљке имати два спортска терена (одбојка на пјеску и фудбал на пјеску), игралиште за дјецу, скакаоницу те два наткривена простора. Задовољни смо реакцијом мјештана Јање који свакодневно долазе и изражавају подршку једном оваквом пројекту“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Мирсад Трновац, предсједник УГ „Афирмација“.



(Семберија инфо)